4 entry daha
  • aşağıdaki metinleri de daha daha başka bir makalesinde kullanmış şahsiyettir:

    “hükümet üyelerinin büyük bölümünden ve kongre’nin tümünden gizli tutulan manhattan projesi’nin …” (abd’nin atom bombası yapım projesinden söz ediliyor)

    “kuvvet komutanlarının asıl kaygısı, ahlâkî olmaktan çok kendi kuvvetlerinin hala işe yaradığını göstermekti. ahlâkî mülahazalar bomba atıldıktan sonra önem kazanmaya başladı.” (atom bombasının atılmasına karşı olan deniz ve hava kuvvetlerinin komutanları kastediliyor)

    “iç savaş’ın stratejisi ‘kayıtsız şartsız teslim’ mantığına dayanıyordu. bu mantık xvııı. ve xıx. yüzyıl avrupa’sındaki manevra savaşları mantığının tam karşıtı idi.” (amerikan iç savaşından bahsediliyor elbette)

    “ikinci dünya savaşı’nda avrupa’da almanlar’ın kullandıkları bomba miktarı 74.172 ton iken, müttefiklerin kullandıkları 1.996.036 ton olmuştur.”

    “… almanlar’ın ingiltere’ye attıkları bomba miktarı, almanya’ya atılanın ancak yüzde üçü kadardır.” (richard james overy referansıyla)

    “terör bazı devletlerin (haydut devletler) desteği olmadan kolay kolay yaşayamaz …” (11 eylül sonrası amerikan stratejisinin bir umdesi olarak söyleniyor)

    not: "hiroşima’ya giden yol" başlıklı, mayıs/05'te yayımlanmış bir makaleden alınmıştır.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap