3 entry daha
  • vodafone'da red xsmall tarifeme aylık 55 lira ekstra ücret karşılığında 24 ay taahhütlü olarak aldığım cihazdır. iphone 5'imin bozulması sonucu elde nakdim olmadığı için mecburen uygun fiyatlı bir cihaz almam gerekti. daha önce kötü bir s4 tecrübem olduğu için de farklı bir marka kullanmak istedim. aynı fiyatlara j7 alabilirdim. fakat aklımda lg g3 varken vodafone'daki çalışanın "onda kit-kat yüklü geliyor bunda lollipop, bu özellik olarak da daha iyi bence" demesi ile kapıverdim telefonu. htc hakkında hiçbir bilgim olmamakla birlikte one serisinin ses kalitesinin iyi olduğunu biliyordum yalnızca. ilk günlerde "ben naptım abi, nasıl kullanacağım bunu? iki ay sonra çöpe atar yine apple'a dönerim derken 1 haftalık kullanımım sonrası yavaş yavaş alışmaya başladım hatta sevmeye başladım sanırım.

    ilk izlenimlerime gelcek olursak ekranın boyutu kullanım için gayet ideal olmakla birlikte lg, samsung ve apple'daki dokunmatik hassasiyetini aramak yalan olur. ekranın hem alt tarafında hoparlör olması hem de tuşların dokunmatik olması ekran klavyesini baya yukarı taşımaya neden olmuş. alışmakta zorlanılıyor fakat çok rahatsız edici gözükse de alışınca alışılıyor işte. pili 2,840 mah olmasına rağmen çok hızlı tükendiğini gördüm. hatta iphone'dan bile hızlı gidebiliyor. kasası sağlam olsa da kasanın arkası dışa doğru oval olduğu için bir de üzerine kılıf kullanırsanız telefon birden kabalaşıyor. kamera olarak dual-cam ve 13 mpx olayına aldanmayın iphone 5'in 8 mpx'lik kamerasını mumla ararsınız. kamera biraz hantal ve netleme konusunda ciddi sorunları var. çekimleri çok yapay ve pixel doldurma ulguladığı için görüntülerde pastel boya ile çizilmiş bir efekt algısı yaratıyor.

    gelelim olumlu eleştirilerime; ses sistemi harika. gerek kulaklık gerekse kendi hoparlörü sesin telefondan değil bilgisayardan surround bir ses geliyormuş hissi vermesini sağlıyor. gönül isterdi ki nexus gibi saf bir andorid arayüzüne sahip olsun. ama yine de touchwiz'den daha iyi bir arayüze sahip htc sense ile bir nebze olsa telafi ediyor gönlümüzü. 8 çekirdekli işlemcisi ve 2 gb'lık ram'i ile uygulama silmeden, hafıza kartı aramadan dahili sistemi ile gayet yeterli olabilecek bir kullanım sağlıyor. başka da bulamadım. klasik android bir cihaz işte.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap