5 entry daha
  • head-fi.org forumlarindan ikinci el edindigim flagship iem.

    orijinal kutusu ve akseuasarlari ile geldi, oldukca dusuk seri numarasina sahip (2000lerde) avusturya yapimi bir versiyonu elimdeki.

    aslinda oldukca yasli bir kulaklik an itibariyle, uzerine bir cok firmadan bir cok flagship iem cikti.

    ben kendisini elimdeki bir diger flagship iem olan sennheiser ie 800 ve full-cup open-back flagship sennheiser hd 800 ile karsilastiracagim.

    oncelikle kulakliklarin fiziksel yapimini ele alalim. paslanmaz celikten mamul kulakliklar saglam ve tok bir his sunsa da biraz agir ve kulakta varliklarini hissettiriyorlar. boyun bolgesindeki y ayrima kadar kumas kapli guzel bir kablo gelmekte, y ayrimindan sonra asiri sekilde dolaniklik yaratma egilimli plastik kapli bir kabloya sahip. karisiklik olayi gercekten can sikici olabiliyor. bunca yillik kulaklik seruvenimde bu kadar dolanmayi seven bir kulaklik kablosuna daha rast gelmemistim. kulak adaptorleri bilindik, standart yumusak plastikten mantar tipte uretilmis adaptorler. eger iem konusunda tecrubeniz varsa, yabancilik yaratmayacaklardir. ergonomik olarak biraz buyuk kulakliklar ve kulak icerisinde cok iceri itilemiyor, bu nedenle gurultu yalitimi konusunda bekledigim kadar basarili degil, bu da k3003lerin mobil kullanim icin uretilmis bir high-end kulaklik oldugu dusunulurse en buyuk eksisi diyebilirim. yine de tabi ki sikko samsung / apple earbudlari ile karislastirilamayacak kadar iyi bir fit ve yalitim sunuyor kulakliklar. kulaklik jack'i dik (90 derece acili degil) o da cihaza bagli sekilde cepte tasirken biraz rahatsizlik yaratmiyor degil. oturup kalkarken dikkat etmek gerekli yoksa jacki yada kaynaginizin cikisini bukmeniz / sikertmeniz olasi.

    ses olarak cok genis bir sahne sunuyor k3003ler. oldukca ayrintili, detaylari one cikaran, yuksek cozunurluklu, sag sol kanal ayirimi yuksek olan, dengeli ve dinlemesi gercekten cok zevkli bir sesi var. kulakliklarin sahnesi geride denebilir, bu da ekstra bir genislik ve ferahlik hissi yaratiyor. ancak sahnenin derinligi biraz az.

    kulakliklar kaynaktaki ekolayzir ayarlari kapali iken biraz fazla parlak ve tizleri zaman zaman rahatsiz edici olcude patlamalar yaratabiliyor (gavurlarin piercing dedikleri olay.) baslar ise sub-bass'ta gucsuz kalsa da mid-baslarda yeterince guclu ve duyulur durumda, genel olarak baslar oldukca hizli tepki veriyor ve yeterli tatmini sagliyor. midler (en hazzetmedigim, benim icin en onemsiz gruptur bu frekanslar) icinse olmasi gerektigi gibi diyebilirim ancak. zaten ekolayzir ayarlarimda atmosferik yarrak metalci bir insan olarak basslar ve tizler yuksek, midler oldukca kisilmis olur bende. bu sekilde, zevkinize uygun bir ekolayzir ayariyla sesi istediginiz renge cekmeniz mumkun ve bu durumda k3003lerin ses rengi gercekten cok keyif verir ve hic yorgunluk yaratmadan saatlerce dinlenebilir hale geliyor. 1 adet dynamic driver ve 2 adet balanced armature kombinasyonunun hakkini cok iyi veriyor bu kulakliklar. balanced armaturelerin mid ve tizlerdeki netliginin yanisira dynamic driver'in baslari eklenince ortaya cikan ses her iki driver tipinin de arti yonlerini birlestirmeyi basaran harika bir tini oluyor.

    diger kulakliklarla karsilastirmaya girersek, ie800'ler cok daha onde ve yakin bir sahne ile daha dolgun ve derin bir ses uretiyor k3003e gore ancak k3003leri denedikten sonra bu yogunlugun zaman zaman yorucu ve bogucu olabildigini fark ettim. ayni sekilde bass seven bir insan olarak ie800lerin zaman zaman karanlik (dark) olarak nitelendirilebilecek bir ses verdiklerini anladim. acikcasi bu kulakliklar bana ie800'lerin zayif noktalarini gosterdi diyebilirim. hd800 ile karsilastirirsak sahne daha dar ancak halen gercekten genis ve ferah, bas ve tiz performanslari da hd800'i andiriyor. yani k3003ler bir baska iem olan ie800lerden ziyade fullcup hd800lere daha yakin diyebilirim. yine de extreme metal janrinda (yada benzer sekilde cokca bas performansi isteyen turlerde) ie800'lerin daha doyurucu, daha gazlayici ama ayni zamanda daha yorucu olduklarini soyleyemek isterim.

    k3003lerin, kendisine oranla yeni bir flagship iem olan shure se846lar gibi ses filtreleri mevcut. filtreleri degistirerek daha fazla bas yada tiz iceren ses renklerine ulasilabiliyor. ben denemelerimden memnun kalmadim, default olarak gelen reference filtreler temiz, detayli ve dengeli bir ses uretirken bas filtreleri sismis (bloated) baslarla karanlik (dark) ve boguk bir ses rengi sunuyor, detaylar da oldukca ortuluyor bu bogukluk yuzunden. tiz filtre ise benim gibi sicak (warm) ses sever biri icin tam anlamiyla bir iskence. o yuzden referans filtreler favorimdir.

    aslinda mobil telefonlarla kullanilmak icin tasarlanmis olsa da (bendeki i versiyonda kablo uzerinde mikrofon ve ses kontrolleri var), hazir elimde mis gibi duzgun kaynak oldugu icin astell&kern ak240 ile kullanmakta oldugum bu kulakliklar, acik soylemek gerekirse ses kalitesi ve rengi ile beni beklemedigim kadar memnun etti. bu benim ilk akg deneyimim ve genel olarak shure ses renginden hoslanmayan bir sennheiser fanboy olarak, yukarida yazdigim gibi sennheiser'larin bazi kusurlarini gormemi saglayan, ses acisindan ufkumu genisleten kulakliklar oldu k3003'ler.

    tasima cantasi biraz boktan bir dizayn, bir ie800 kalitesinde yada sennheiser ie 8 kullanilabilirliginde bir tasima cantasi yok. oldukca kaliteli malzemeden ve deri bir canta geliyor kutuda ancak kullanilabilirligi biraz dusuk. daha iyi bir dizayn gerekli bu bebekleri korumak ve tasimak icin.

    2. el piyasasinda, ozellikler amerika'da akg (ve diger avrupali ureticiler) fazla kabul gormedigi icin cok ucuza bulunabiliyor. ben 500usd fiyat ile aldim, uzerine ebemin aminda yasamakta oldugum icin 290usd takip edilebilir sigortali kargo parasi odemek zorunda kaldim. hemen sonrasinda bir iki yeni ilanda 450usd gibi fiyatlar gordum ki, bu kalitede bir kulaklik icin eger kargo parasindan yirtabiliyorsaniz 450usd-500usd resmen bedava. su andaki liste satis fiyati olan 1000usd de bence kalitesi icin kabul edilebilir bir fiyattir.

    sonuc olarak firsatiniz varsa koleksiyonunuza eklemeniz gereken, sizi memnun edecek, yuksek kaliteli kulakliklar k3003ler. edindigim icin cok memnunum, kesinlikle tavsiye ederim.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap