• geçen sene bu vakitlerde 6 bölümlük ilk sezonu yayınlanan, 2. sezonu da 2016 başında gelecek olan bir dönem dedektiflik draması. yayıncısı ise ingiliz kanalı itv.

    konusu kısaca, rahip sidney chambers'ın (james norton) bir şekilde kendini bir cinayet davasının içinde bulması ve ardından komiser geordie keating (robson green) ile birlikte cinayetlerin aydınlatılmasında etkin rol oynaması şeklinde özetlenebilir. her bölümde farklı bir cinayet aydınlatılırken, yan konu olarak da rahip sidney'nin çevresindeki insanlarla yaşadığı günlük olaylar gayet eğlenceli bir şekilde seyirciye sunuluyor ve bunun yanında kendisinin de bulunduğu savaş sonrası yaşadığı sorunların hayatına etkisi de görülüyor. dizi esasında james runcie'nin roman serisinden uyarlama.

    gayet sade, eğlenceli ve kafa yormanızı gerektirmeyecek bir dedektiflik dizisi. özellikle cinayet davalarında değindikleri konular diziyi ortalamanın bir tık üzerine çıkartıyor ve imdb'de 8 puanı almasını sağlıyor.

    tercih edenler için türkçe altyazıları da şurada bulunuyor. bu arada rahip dediysek aklınıza yaşlı ve sakallı bir şey gelmesin. rahibimiz şu.

    hem merak edip sözlüğe gelenlere başlığını açmış olmak için yazılan, hem de ingiliz dedektiflik dizilerini sevenlere tavsiye niteliği taşıyan bu entariyi de burada sonlandırıyorum.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap