• cumhuriyet'in bugünkü sürmanşeti: http://i.hizliresim.com/25qn7n.jpg

    kime ait bu sözler? halkların demokratik partisi sözcüsü ayhan bilgen'e.

    hdp sözcüsü bilgen dün yaptığı açıklamada, özetle, türkiye'de yeni bir anayasa ihtiyacı bulunduğunu belirterek, kendilerinin yeni anayasa için önerilerinin parlamenter sistem olduğunu ama başkanlık sisteminin de tartışılabileceğini söylemiş.

    --- alıntı ---

    "başkanlık sistemi dahil tüm modeller tartışılabilir. ancak tek adamlık gibi özgürlüğü kısıtlayıcı bir yapı olmaz. toplumun ihtiyacı bu değil. (...) biz parlamenter sistemi öneriyoruz. parlamenter sistemin demokratikleşmeyi ilerleteceğine inanıyoruz. ancak anayasa metnini tabulaştırmak; “başkanlığı tartışmayız, şunu asla tartışmayız” gibi yaklaşımlar demokratik bir anayasa süreciyle bağdaşmaz. her şey tartışılabilir. bilimin ve aklın, dünyadaki değişimin gereği; hiçbir şey kutsallaştırılmadan tartışmaya açılabilir."

    http://www.cumhuriyet.com.tr/…k_tartisilabilir.html

    --- alıntı ---

    düne kadar enip dönüp "seni başkan yaptırmayacağız" diyen hdp, şimdi başkanlık sistemine açık kapı bırakıyor.

    ne uğruna? özerklik?? öcalan'ın serbest bırakılması?? terörle mücadelenin sona erdirilmesi??
    şimdilik bilemiyoruz.

    ben oyumu hdp'ye vermedim. o yüzden kendi oyum için üzülmem söz konusu değil. ama hdp ile başka partiler arasında ikilemde kalan seçmenlerden, "seni başkan yaptırmayacağız" lafına kanıp anti-tayyip rüzgârıyla hdp'yi tercih edenler için üzüldüm. daha seçimin üstünden 3 gün geçmeden söylem değişikliğine giderek başkanlık sistemine kapı aralayan hdp, bu oyları hak etmemiş görünüyor.

    kemal kılıçdaroğlu'nun bir zaman önce yaptığı şu açıklamayı da hiç unutmuyorum:

    "cumhuriyet halk partisi parlamentoda olduğu sürece başkanlık sistemi gelmez. ister 1 kişi olsun, ister 500 kişi olsun."
    http://www.dailymotion.com/…/video/x2i5c7a?start=90

    sözünün eri olmak önemli meziyet.
92 entry daha
hesabın var mı? giriş yap