• aklımın bir türlü almadığı olay. trilyon kere trilyon yıldız alev alev yanıyor. güneş o mesafeden dünyayı kavuruyor, güneş gibi sayısız yıldız milyonlarca derece ile uzayı ısıtmalarına rağmen, uzay hala sıfır kelvin. yani 1 derece bile ısıtamıyorlar uzayı. ateistler?

    edit: açıklamaları tek tek okudum.

    cevapların bazıları mantıklı, bazıları mantıksız, bazılarını geçtim (beni cahil yerine koyan ve siyaset kokan, espri kasan)

    bu soru bir paradoks olabilir, cevaplanması günümüz teknolojisiyle mümkün olmayan bir soru da olabilir. bu nedenle savunma yapma gibi bir salaklık yapacak değilim.

    belki merak eden olur diye kendi düşüncemi söyleyeyim;

    ben olaya büyük resimden bakıyorum, 13.7 milyar yıllık bir evren, sayıları bilinmeyen gök cisimleri, güneşin 1 milyon katı yıldızlar, yıldızların oluşumunu tetikleyen nükleer enerji. evrenin her yerini saran kozmik mikrodalga ışıması.

    olaya bu çerçeveden baktığımız zaman evrenin büyüklüğü aynı şekilde ısının artışı ile doğru orantılı olduğu için konunun büyüklükle alakalı olmadığını düşünüyorum.

    bence olay karanlık maddede gizli, henüz yapısını hiçbir şekilde bilmediğimiz, onu sadece galaksilere uyguladığı tuhaf baskıdan dolayı kabul ettiğimiz karanlık madde. belki bu madde, ısıya karşı anti ısı, veya başka bir reaksiyon ile karşı koyuyor, ya da ısı bu madde için anlamsız bir parametre oluyordur.
94 entry daha
hesabın var mı? giriş yap