432 entry daha
  • doğuştan engelli bir kardeşim var, ailemle birlikte yaşıyor. babam emekli. kardeşim için bir bakım yardımı alıyorlar devletten. yalnız, bakım ücreti alabilmek için, eve gelen gelirin belirli bir miktarın altında olması gerekiyor ki; (herkes için aynı mı bilmemekle beraber, bize belirlenen) bu miktar, yaklaşık olarak yoksulluk sınırının yarısı kadar.

    kurban bayramında emekliler için ikramiye veriyor devletimiz. bir de şu sıralar emekli maaşlarına zam söz konusu sanırım. bugün sosyal hizmetlerden uğruyorlar aileme. eğer ki; babamın maaşı, 25 kuruş dahi aşar ise, kardeşimin bakım ücreti kesilecek. daha da güzeli ise, bayramda verilen ikramiyeyi aldığı zaman, ola ki sınırı aştı ise, babam devlete borçlanacak ve o dönem kardeşim için aldığı bakım ücretini geri ödeyecek.

    alın size yeni türkiye!

    devletin önce ikramiye verip, daha sonra da verdiği ikramiyeyi bahane edip, %95 engelli olan bir bireyin üç kuruş bakım ücretini elinden almasıdır yeni türkiye. emeklisine yoksulluk sınırının yarısı kadar maaş verip, daha sonra da yaptığı üç kuruş zammı bahane edip, %95 engelli olan bir bireyin üç kuruş bakım ücretinin kesilmesidir yeni türkiye.

    yeni türkiyeniz hayırlı olsun, güle güle sömürülün, buyrun!

    edit: bugün bütün hesaplar yapılmış ve hane geliri "sınırda" kalmış, yani şimdilik bakım ücretinin kesilmesi veya verilen ikramiye döneminde alınan bakım ücretinin geri ödenmesi durumu yok. ancak tabii bu babamın maaşına yapılacak bir sonraki zamda bakım ücretinin kesileceği gerçeğini değiştirmiyor.

    benzeri durumlarla karşılaşan yazarlardan aldığım mesajlar üzerine, şunu da belirtmek lazım; bakım ücreti hesaplanırken "hane halkı" geliri baz alınıyor, engelli bireyin yasal velilerinin geliri değil. bizim aile için, engelli olan kardeşimin yasal velileri annem ve babam ancak ailemle birlikte yaşayan bir kardeşim daha var, ola ki sigortalı bir işe girerse, hane halkının geliri arttığı için de engelli kardeşimin bakım ücreti kesiliyor. yani devletin gözünde, engelli olmayan kardeşim ayrı bir birey değil, kendisinin hayatı yok ve engelli olan kardeşim için harcama yapmak zorunda. çünkü ailemle aynı evde yaşıyor. benzeri sorunu yaşayanlar, ikametgah adresleri taşımak durumunda kalıyorlar ki, hem engelli olan birey için bakım ücreti alabilsinler, hem ailenin diğer bireylerinin kendi hayatları da olabilsin.

    lafa gelince işte yeni türkiye'de engelliye verilen değer arttı falan. hatta onların diliyle; engellileri insan yerine koydular (söylendi bu, evet).
548 entry daha
hesabın var mı? giriş yap