5 entry daha
  • sistemi genel olarak şöyle işler:
    kiralayan firma, kiralayacak firma adına; talep edilen marka, model ve araç sayısına göre oluşan toplam maliyet tutarı kadar kredi provizyonu ister. banka provizyon verirse, o zaman tonla evrak ve sözleşme süreci sonrası araçlar temin ve teslim edilir.

    kiralayan (büyük) firmalar, genelde tüketilen araç modelleri için direkt distribütörlerden iki sene satmamak kaydı ile yüksek oranlarda iskonto alırlar.

    sıfır oto satan yetkili satıcılar da, ellerinde stok bulunan araçları müşteriye kiralamaya çalışır. müşteri başka bir markadan isterse, o zaman diğer şirketlerle takas ederek bu talebi karşılar. stoklarında bulunmayan veya farklı segmentlerdeki araçları da distribütör veya tanıdık yetkili satıcıdan iskontolu satın alırlar.

    ücretsiz araç tamirleri, garanti kapsamına giren şeyleri kapsar. garanti kapsamına girmeyen arıza kullanıcı hatasıdır. aynen müşteri firmaya fatura edilir. hasarlarda da kasko öderse kaskodan, kasko ödemezse firmaya faturalanır.

    lastik silecek gibi sarf malzemeler da belli kilometrelere bağlanmıştır. bu kilometrelerden önce değişim gerekirse kiralayan firmanın insafına kalınır.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap