23 entry daha
  • ingiltere'nin ispanya toprakları ve akdeniz'le çevrili denizaşırı şeysi.

    burada makaklar da yaşarmış efendim. hatta avrupa kıtasındaki tek maymun topluluğu gibraltar'ınkilermiş. yalnız maymunlar turistlerin de davranışları yüzünden epey bir şımarmışlar. geçen sene 6km2 lik ülkede 59 maymun ısırma vakası görülmüş. uzmanlar bu ısırmaların tehlikeli enfeksiyonlara sebep olabileceğini söylediler az önce dw'de. ben de bunu söylemek için uzman olmak mı gerekiyor diye düşündüm tabi.
    bir kadın maymunların üst kat komşusunun ekmeklerini yediğini söyledi. yönetim özel eğitimli bir maymun polisi birimi kurmak durumunda kalmış. ve 30 tanesini de iskoçya'ya yollayacaklarmış.

    evet anlaşılıyorki gibraltar maymunlarının fütursuzca şehre indiği ve bilinçsiz turistlerin maymunları evcil hayvan sanarak gereğinden fazla içli dışlı olduğu yerdir. burada maymunlar insanlara aşırı derecede alışmış olup, yüreklerinde zerre kadar insan korkusu barındırmamakla birlikte, eğitimsiz de canlılarmış. bunları da az önce ingiltere'de primatoloji okumuş bir arkadaş söyledi. sıkı durun adam primatolojistmiş.

    bu da bbc'den başka bir gibraltar maymunu haberi
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap