48 entry daha
  • (bkz: pityriasis rosea)

    geçen gün enfeksiyon doktoruna gittim ve tam olarak anlamayıp kağıda "pityriasis rosea?" yazıp cildiyeye yönlendirdi.

    neyse cildiyeye gittim 10 saniyelik jet muayene ile "yok bu doktorun yazdığı tanıdaki gibi değil, ben 'kıl kökü iltihabı' olarak görüyorum" dedi. ben doktor olmadığım halde hiçbir şekilde inanmadım ve çok yüksek ihtimalle gül hastalığı geçiriyorum.

    böyle düşünme nedenime gelince, yıllar önce ben bu mereti geçirdim ve korkuyla doktora gitmiştim. belirtiler aynıydı bana "gül hastalığı olmuşsun telaş yok" dedi ve kortizonlu bir iğne vermişti. iki günde şak diye kesilmişti bu meret.

    geçen haftalarda sol karın boşluğumda kocaman bir kırmızı leke çıkmıştı ve anlamamıştım ne olduğunu. derken bir sabah bütün vücuduma kırmızı irili ufaklı kırmızı noktalar bastı. içlerinde pütürlenmiş ölü deriler var. kollar vücut baldır ve kalçaların hemen altı şu anda o şekilde kabartılar var. sözlüğü okudum nete baktım doktor olmadığım halde çok yüksek ihtimal yine ben bunu geçiriyorum diyorum.

    kalmoksan ve sivlex verip yolladı ama bir boka yaramadı tabi.

    yarın başka bir cildiyeciye gideceğim o zaman editleyeceğim ama adım kadar eminim gül hastalığı çıkacak. bak silmeyececeğim bu entry'i, yamulursam da dursun.

    edit: gül hastalığı çıktı. yanılmadım.

    edit: doktor "beklememiz lazım ilacı yok bunun maalesef. 6-8 hafta sonra geçecek" dedi. skyonlife'ın pityriasis rosea başlığındaki entry'si üzerine mesaj attım önerdiği şeyi dün uygulamaya başladım. 1 hafta demesine rağmen daha şimdiden çok etkili oldu. çok basit bir şey. teşekkür ettim kendisine.
94 entry daha
hesabın var mı? giriş yap