5 entry daha
  • siparişi vermeden önce bahşişimi çoktan hazırlamış olduğum için yaşamadığım stres. eğer bahşiş verebilecek durumda değilsem ya sipariş vermiyorum, evden bir şeylerle geçiştiriyorum ya da sipariş tutarının neredeyse yarısı kadar bahşiş veriyorum. bahşiş vermeyince içim rahat etmiyor.

    lise ve üniversite çağı boyunca garsonluk yapmış biri olarak bahşişi garsonlardan daha çok kuryelerin hak ettiğine inanıyorum. her iki grubun da maaşı genelde asgari ücretin çok altında belirlenir, üstünün bahşiş ile tamamlanması beklenir patronlarca. hatta benim çalıştığım yerde maaş yoktu. yaptığımız satışın yüzde 10’u ve toplanan bahşiş bir havuzda toplanır, mutfakçıdan otoparkçıya herkese kıdemine göre dağıtılırdı.

    ama tüm restoran çalışanları arasında en cefakar olanı karda kışta yoğun trafikte ve zaman kısıtıyla yarışarak canını ortaya koyup size sipariş getiren kuryedir. o esnada garson götünü yayarak boş restoranda sigarasını tellendirmektedir.

    eğer sizi fakirleştirmiyorsa, en az yüzde 10 bahşiş bırakmak iyidir. 50 liralık yemek yedikten sonra 5 lirayı çok görmeyin emek veren insana.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap