40 entry daha
  • adını duyup yerli küçük bira üreticilerinin türemesi ile mutluluk duyduğum biradır. araştırdım, şansıma evimin yakınındaki tekelde mevcut. hemen sakızlı, buğday birası ve smoke ale den aldım.

    bira nitelik olarak nefis. köpüğü güzel, gazı güzel yerinde ve doygun. sakızlı birasını pek beğenmedim. yani oldukça güzel bir bira fakat benim ağız tadıma hitap etmiyor.

    buğday birası buğday-arpa maltı karışık kullanılmış. fakat arpa maltı zannediyorum ki biraz fazla. yahut diğer sevdiğimiz alman buğday biralarındaki gibi portakal-kişniş aroması da hafiften eklenirse daha lezzetli olabilir. ama bira oldukça doygun, hoş, köpüğü de bardakta dantel oluşturuyor.

    smoke ale'i denemedim. deneyince editlerim.

    pera ve gara guzu biraları ülkemizde yeni yeni türeyen ufak firmalar. bunlar bizlere yeni türlerde biralar kazandıracak, piyasada rekabeti arttıracak, halkın daha farklı bira türleri konusunda fikir edinmesini sağlayacak bu sayede ülkede daha nitelikli biralar içebileceğiz. evde kendi biramı yapıyor olduğumdan dolayı pek fazla satın almayacak olsam da dışarda içtiğimde desteklemek amacıyla tercih edeceğim biradır.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap