• yaklasik bir ay kadar once artik stresten basima agrilar girdigi bir anda baktim bu boyle olmayacak aldim elime bir kagit kalem ve basladim beni bu derece rahatsiz eden ve hayatimi strese bogan nedenlerin neler oldugunu yazmaya. listede stres nedenlerimin yanina bu strese neden olan problemlerin olasi cozumlerini yazdim ve cozumleri uygulamaya basladim. listeyi de cantamin derinliklerine attim. biraz once elime gecen bu listeye baktigimda bir ay kadar kisa bir surede bu sorunlarin bircogunun cozuldugunu fark ettim.

    her ne kadar bir ay oncesinin sorunlari olsa da bakalim nelermis o zamanki stres nedenlerim

    1) calismakta oldugum isimde yapilacak olan sinav:
    calistigim isyerinde duzenli araliklarla sinav yapiliyor ve bu sinavdan kalanlarin gozunun yasina bile bakmadan islerine son veriyorlar. hal boyle olunca stresten ergenlikte cikarmadigim kadar sivilce cikarmam da normal oluyor. bu arada sinav konulari oldukca fazla ve hayatimda bircok sinava girip gecmis sahsimi bile zorlayici boyutta.

    cozum: calismaktan baska birsey elden gelmiyor.

    sonuc: sinav gecildi, bir sonraki sinava kadar en azindan bir sure diyelim bu konuda kafam rahat.

    2) ev sorunu:
    istanbul`da kaldigim evin kirasini ilk 3 ay icin calistigim yer karsiliyordu. buraya kadar iyi hos. bunu firsat bilen sahsim istanbul`un en guzel semtlerinden birinde bogaz manzarali bir evde oturdu.* ancak bundan sonrasinda o evde oturmam icin maasimin yarisindan fazlasini ev kirasina vermem gerekecekti. ev sahibiyle konusuldu ve ev sahibi kirada indirim yapabilecegini soyledi. buraya kadar hersey guzel. ancak ev sahibi ile pazarlik yapildiktan sonra ev sahibi yazmaya basladi. isin kotu tarafi adam ust katta oturuyor ve babam yasinda. bilen bilir istanbul`da ev bulmak tam bir iskence. ayrica benim tuttugum ev esyali oldugu icin bos bir eve ciksam da sifirdan esya almam gerekecek. duzgun semtteki evlere bakiyorsun bodrum kattakiler bile 1500 tl ki insanin icinde bir dakika durasi bile gelmiyor. bogaz manzarali bir evde yasayip sana yazan bir ev sahibine katlanmak mi yoksa sacma sapan bir semtte ucuz bir evde kafan rahat bir sekilde yasamak mi? al sana baska bir stres.

    cozum: ev sahibine bir daha beni rahatsiz etmemesini soylerek bogaz manzarali evden ayrilinir. ve internetten evlere bakilir.

    sonuc: isler bir sekilde yolunda gider ve bogaz olmasa da orman manzarali, metrekare olarak eskisinden 2 kat buyuklukte ve yari fiyatina, cati katinda sevimli bir ev bulunur. hem de esyali*

    3) kardesimin hayatindaki sikintilari:
    hem saglik hem de is konusunda sikinti yasayan kardesimin sikintilari benim sikintilarim demektir. elimden geldigince destek olup onu da motive etmekten baska yapabilecegim birsey yok.

    sonuc: sagligi iyiyie gidiyor ve gecen hafta yasamak istedigi sehre tasindi. isinde ise eskisine gore daha iyi hissediyor.

    4) hayatimdaki bosluk:

    arkadaslar evlendi, bosandi bazilari ikinci tura baslayacak hatta ama ben daha start cizgisine bile yaklasmadim diyor ve arada sirada stres oluyorum.

    cozum: kader kismet bu isler de gec*
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap