5 entry daha
  • başlıca
    multi level marketing
    telemarketing
    network marketing
    olarak 3 e ayırabileceğimiz, dükkancılık dışında yapılan satış ve pazarlama şekli.

    telemarketingde mecra fiyatları, diğerlerinde ise titan zincirini andıran katlı pazarlamacı primlerinden dolayı fiziki bir dükkana göre kar marjları yüksektir. fakat bu ürünler fiziki pazarlarda bulunmuyorlarsa ve bir inovasyon içeriyorsa ve ürüne f/p açısından daha yüksek bir fiyat layık görülebiliyorsa indirimli satış yapılıyormuş gibi yapılabilir.

    özellikle telemarket ayağında, istisna olmakla birlikte bazı ürünler raf fiyatlarından ucuza satılmaktadır. bunun başlıca iki sebebi vardır.

    1- stok döngü hızları pazarlama ve tanıtım yanlışlarından kaynaklanan hatalardan dolayı düşük olan ürünler, rafta kapladığı yer, yada toptan anlamda rpt almadığı için yüksek karlarda satılır ve telemarketçiler bu tür ürünleri yakaladıklarında, gerçekten ucuza satış yapabilirler.
    örneğin bir tüp epoksi yapıştırıcı nalburlarda 10 tl, yapı marketlerinde 17,99 iken mighty putty'nin 3 tanesini 15 tl den tv den alabilirsiniz.

    2- sektörel tekel.
    daha çok kozmetik sektöründe baş gösteren bu hadise, inovatif ürününüzü bir markaya satmak, yada çok büyük reklam bütçeleri harcadıktan sonra dağıtımını pg gibi firmalara aslan payını onlara vermedikten sonra imkansızdır. eğer bu inandırıcılığı doğrudan satış reklamlarıyla sağlayabilirseniz çok yüksek karlarla raf fiyatından ucuza tv de ürününüzü satabilirsiniz. buna örnek olarak dr hijy elegance ve moss for deo ürünleri ile bunların perakende sektöründe 5 katı fiyatla satılan piyasa muadillerini örnek gösterebiliriz. yada ceviz ağacı fidanının fidancılardan biraz daha ucuza kapınıza gelmesi bu pazarsal sıkıntıları telemarketingle aşabilmenizden dolayıdır

    bu sektörün en büyük aymazı ise tv nin inandırıcılığını kullanmaktır. pembe maske, nicer dicer perfect step shoes, h2o mop gibi ürünleri örnek gösterebileceğimiz bu durumda ise; sizin ürününüzün yarattığı talebi onun ismini kullanarak sahtesiyle, miş gibi yapanıyla birilerinin hemen bitirmesi ve tv ye ve telemerketing sektörüne olan inancı kaybettirmesidir.

    ayrıca internetten gazetelere, açık alanlardan tvlere, yaşadığımız her alan ve anda reklama boğulan insanları etkilemek için telemarketing reklamındaki doğrudan satış reklamlarında kullanıcı tasviri ile sınırlı kalmak şartıyla abartıya kaçmak durumunda kalan satıcılar maalesef bulunmaktadır.

    bunun dışındaki abilerin anlamak istemedikleri bir şey vardır, aslında dürüst olarak da aynı satışı yapabilecekken, telemarketing reklemlarında o ürünü kullanmayanların çektiği acı kullananların ise nirvanaya ulaştıkları yüz ifadeleriyle kalması gereken abartılı gösterimin, söylemlere ve iddialara da yansıtılması ve bir çok sanatçının da buna bilerek ben adımı kirletir miyim kardeşim söylemleriyle alet olmasıdır.

    yani ve kısaca, siz dokunmatik ekranlı java tabanlı bir telefonu 99,90 tl ye yalan söylemeden de aynı adetlerde satabilecekken, fabrikadan yeni geldim aha hidrolik kokusu üzerimde, sadece şimdi arayan 63 kişiye tanıtım amaçlı olarak 3 milyar 750 milyon sen milyar liralık telefonu 99 lira ya gönderiyorum dersen, o java telefonu hiçbir zaman almayacak kişiler tarafından tabii ki dolandırıcı olarak adlandırılırsın.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap