17 entry daha
  • isterse mars uçağı olsun amk. eğer sınır ihlali varsa, düşürülmesi gerekiyorsa düşürülür. kimse de gıkını çıkaramaz.

    bir şeyi de büyütmeyin amk. asıl rusya'nın götü yiyorsa yapsın bir şey. tüm nato götünde patlar. oyun mu bu işler? gezdirsin bakayım uçaklarını sınırda şimdi. bi ülkenin sınırını ihlal edersen, o ülke de düşürür uçağını tamamen türkiye hakli. en ufak rus müdahalesinde de nato savaşa dahil olur. putin'in bile götu yemez.

    vuran mehmetmetçiklerin eline sağlık dediğim uçak.

    ekleme: boyle milli guvenlik konularinda hala siyasi tartisma yapilmaz. dalga gecilmez. orada bu isi yapan tsk. senin tek guvencen. akp, mhp, chp, hdp konusu degil bu. ha olaylari bu hale getiren tabiki akp. bunu konusursun ama burada kendi ulkeni gomerek degil.

    edit: artık her şey ortaya çıktığına göre netlik getirebiliriz. ilk olarak akp burada suçlu mu? evet. olayları buraya tırmandıran, ışid'e destek veren akp. komşularla sıfır sorun deyip, rus uçağı düşürmeye varan sürecin sorumlusu akp.

    ancak benim anlatmaya çalıştığım askeri yönden türkiye yapması gerekeni yapmıştır ve görüldüğü üzere birer birer tüm birimlerce bu doğrulanmaktadır. bu yönden eleştirilecek hiçbir şey yok.

    rus savaş uçağı sınıra yaklaştığına ve dönmesi gerektiğine dair uyarılmış mı? 10 kez.
    bunu sallamış mı? hayır.
    sınırı ihlal etmiş mi? evet.
    nato da bunu kabul etti mi? evet.
    bu durumda vurmak hakkımız ve yapmamız gereken şey mi? evet.
    vurmuş muyuz? evet.
    nato ve amerika destek açıklamasına da yaptı mı? evet.

    ben demiyorum ki savaş iyi bir şey ama burada tüm suç rusya'nın ve hak ettiğini de bulmuş durumda. asıl o uçak düşmese çok daha kötü olurdu ülke için. neyse daha da sınırlarda dolaşmaz artık.
838 entry daha
hesabın var mı? giriş yap