• "olm monaco'lu adam mı olur" diyebilirsiniz ama bu 16 ekim 1997 doğumlu arkadaşımız tam da oradan gelme. 2015 avrupa formula 3 sezonunun ortasına kadar lider gitmesine rağmen sezon sonu dördüncülüğe kadar düşen arkadaşımız; 2015 macau grand prix'inde 2. olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı tekrardan. e bunun öncesinde ilk büyük çaplı açık tekerlekli araç mücadelesi olan formula alps 2.0'da (fransa, belçika, italya, avusturya ve benzeri şampiyona) sezonu ikinci kapattığını görüyoruz.

    ismini ilk olarak ferrari driver academy (fda, ferrari genç pilot yetiştirme programı) üyesi antonio fuoco için araştırma yaparken duyduğum leclerc 2012'de wsk euroseries liderliğini de kapmıştı fuoco 3. olurken ki max verstappen'i de geçmişti bu arkadaşımız söz konusu şampiyonada.

    peki neden başlığını açtık nicolas todt'un all road management (felipe massa, pastor maldonado, james calado gibi adamlara arka çıkıyorlar) tarafından kariyeri belirlenen bu arkadaşımızı ona gelelim? italyan basınına göre genç pilot akademisi üyesi raffaele marcielo yerine; yavru şahlanan at olarak getirilmiş (twitter'dan kaynağa yorum yaptım devam ediyor dediler gerçi). her ne kadar olayın kesinliğini teyit edemesem de leclerc'in geleceğinin parlaklığını farkedebiliyorum.

    2016 yılında gp3'te art takımında yarışması beklenen (ancak formula 3'te de devam edebilir, kesinlik kazanmadı) arkadaşımızın haas, sauber veya ferrari'de cuma antrenmanlarına çıkması da bekleniyormuş. italyan haber bloglarının ardınan resmi duyurular veya mainstream haber sitelerinden açıklamalar gelirse editleriz yine.

    kişisel sitesi;
    http://www.charles-leclerc.com/

    twitter'ı;
    https://twitter.com/charles_leclerc

    formula renault 2.0 testlerinden (imola) görüntü;
    https://www.youtube.com/watch?v=f7aj1kigu6g

    veletken yaptığı röportaj (nasıl başladın, hayalinin formula 1 olması gibi temel sorular);
    https://www.youtube.com/watch?v=ddels3uayqa
1730 entry daha
hesabın var mı? giriş yap