• 9 eylül'de başlayıp 7 ekim'deki 5'inci bölümüyle ilk sezonunu noktalayan bbc one dizisi.

    konusu tek cümleyle, aldatılan kadının psikolojisi ve zaman içinde yaşadığı değişimler. doktor gemma foster'ın (suranne jones) kocası simon'ın (bertie carvel) atkısının üzerinde bulduğu sarı bir saç telinden sonra bir şeylerden şüphelenmesiyle dizi başlıyor. ilk bölümün de harika bir kurgusu var. önce ufak şüpheler, sonra yanılgıya düşmeler ve kendini suçlama, ardından olayın kesinleşmesiyle birlikte karşımıza çıkan sarı saçlı kadın adayları.

    bu dizi bbc'nin 2015 yılı içerisinde şimdiye dek en çok izlenen dizisi. 5 bölümü ortalama 8,1 milyon izleyici çekerken, final bölümü 10,1 milyon kişi tarafından izlenmiş. şimdi sizin kendinize sorduğunuz "ulan nihayetinde aldatma temalı bir dizi, niye bu kadar izlenmesi var?" sorusunu ben de kendime sordum. sonra anladım ki ingiltere'deki çoğu kadın bu diziyi izlemiş. çünkü dizide erkek bakış açısı yok. tamamen kadın üzerinden ilerleyen ve bence hedef kitlesini de kadınlar olarak belirlemiş bir dizi.

    suranne jones'ın olağanüstü performansına da bir paragraf açmazsam olmaz. jestler, mimikler ve ruh hallerini o kadar iyi yansıtıyor ki ekrandan gözünüzü alamıyorsunuz. ayrıca 37 yaşına rağmen çok da zarif bir kadın. bertie carvel ise onun yanında biraz gölgede kalmış tabii ister istemez.

    ilk sezonda konu tamamlanmasına rağmen, bu izlenme sayısıyla ikinci sezon onayını da aldı. açıkçası ne anlatacaklarını merak ediyorum. yapımcısı ve senaristi de bu kadar talep göreceğini beklememiştir sanırım. ingiliz dizilerine meraklı olan ve 5 saatlik güzel bir dram izlemek isteyenlere tavsiyedir. sırf o efsane final bölümü için bile izlenir.
    sevgiler.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap