8 entry daha
  • kendisi amerikalı bir jeokimyacıdır. onu cosmos a space-time odyssey belgeseliyle tanımıştık. belgeseli izledikten sonra çok etkilendiğim bu insanın hayatını araştırmak istedim biraz.

    - 1995 yılında yapılmış bir röportaj. belgeselde anlatılan herşeyi birebir ağzından okumak mümkün. belgeseli izlerken sanki film gibi, senaryo gibiydi. oysa herşey gerçek. chicago üniversitesinde harrison brown'un kendisinden zirkon yaş ölçümleri istediği, denizlerdeki zorlu araştırmalarını, doğadaki kurşunun benzinden geldiğini yazdığı anda petrol şirketlerinden gelen araştırma bütçesinin bir anda kesildiğini ve belgeselde işlenen daha bir çok şeyi anlatıyor.

    - 1956 yılındaki dünyanın yaşıyla ilgili yazdığı
    makalesi. dünyanın değişik yerlerinden alınan göktaşları üzerindeki hesaplamaları ve uranyum-kurşun sistemiyle ilgili yazılarını okumak mümkün.

    - üniversitede beraber zirkon ölçümleri yapan arkadaşı george r. tilton tarafından yazılmış biyografisi

    - kendisi adına verilen bir ödül var. c.c. patterson award adındaki bu ödül her yıl çevre jeokimyası adına katkıda bulunanlara veriliyor. şuradaki haberde ödül almış bir profesör var. ödülün resmi de aşağıda.

    dünyanın yaşını bulmak, evet çok önemli birşey. ancak kurşunla süren 20 yıllık mücadelesi ve tüm baskılara rağmen zaferi insanlığa yapılmış en büyük katkılardan birisidir. maalesef belgeselden önce kendini tanımıyordum. ancak şu an, büyük bir saygı duyduğum bilim adamıdır.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap