• son yıllarda popüler olan birçok şarkının sözlerinin kendisine ait olduğunu savunarak dava açan 19 yaşındaki çetin tazeler’in iddialarıdır.
    iddiaya göre gülşen ya da sinan akçıl’ın adıyla piyasaya sürülen birçok eser, ona ait.

    başka bir çok sanatçıya şarkı sözü verdiği halde bunları kendi adıyla ortaya çıkarıp nemalanan gülşen ve sinan akçıl oldu.

    --- spoiler ---

    mahkeme dosyasına giren iddialara göre şu şarkılar çetin tazeler tarafından facebook üzerinden sanatçılara gönderildi: ”acısı bile bal, aşk cinayet sever, aşk, kendine müslüman, tesir altında, saklandım izlerinde, ırgalamaz beni, ara sıcak, yatcaz kalkcaz ordayım, aşktan sabıkalı…”

    mahkeme, mesam ve msg’ye yazı yazarak bu şarkılar için ne zaman kayıt yapıldığını sordu. gelen yazıda, şarkıların 2 yıl sonra besteci gülşen ve ozan çolakoğlu adına tescil edildiği bildirildi. bir bela, hasta, kraliçe, dön bana, mavi mavi, dev dalga, bize yeter, fark atıyor, her şey güzel olacak, gelemiyorum yanına, dönme dolap şarkıları da tazeler tarafından facebook üzerinden sanatçılara gönderildi.

    sanatçı sinan akçıl, ziynet sali’nin icra ettiği ”gelemiyorum yanına” şarkısını 9 ekim 2013’te ‘ilk el yazısı’ diye twitterdan paylaştı. ancak bu şarkı 2011’de facebooktan gönderildi. tazeler, akçıl’ın ‘el yazısı’ diye paylaştığı yazının kendine ait olduğunu söyledi.

    mahkeme, şarkıların facebook hesabından gönderildiği tarih ve bilgilerin gerçek olup olmadığını facebook türkiye temsilciliğine sordu. sanatçı murat boz da, dava açılınca baba serkan tazeler’e ”“sizin alacağınız intikam gülşen ve sinan akçıl’dan. daha sonra sıla! mahkemede ifade verirsem ifade de çetin yana olur zaten.” mesajını gönderdi.

    --- spoiler ---

    haberin devamı ve detayları için tıklayabilirsiniz
126 entry daha
hesabın var mı? giriş yap