487 entry daha
  • moral, doğru beslenme ve uykunun en önemli faktörler olduğu hastalık.

    işbu entry, doğru beslenme konusunda şu ana kadar birçok yerden edinmiş olduğum bilgileri ihtiyacı olabilecek kişilerle paylaşmak amacıyla yazılmıştır. bu entry'de söz konusu hastalığa kesin çözüm olmayan, fakat hastalığa yakalanma riskini düşürebilecek veya hasta kişinin ya da yakınının bu konuda bilincini artırabilecek bilgiler yer almaktadır.

    -daha çok bazal beslenmeye özen gösterin. bu hücreler asiti seven ve ondan beslenen hücreler bu nedenle ph değeri 7'den yüksek su içmeye çalışın, asitli içecek ve yiyeceklerden uzak durun. diyetinizden tuzlu, tütsülenmiş, turşuya basılmış, nitrat miktarı çok olan sucuk, sosis, salam gibi besinleri çıkarın. çok işlem görmüş besinleri tüketmeyin, besini en basit haliyle tüketmeye çalışın.

    -organik olarak iz minerallerden germanyum içeren besinleri tüketmeye çalışın: meyvelerden goji berry (diğer isimleriyle kurt üzümü, wolfberry); sebzelerden ise sarımsak, soğan; diğer besinlerden mantar, ginseng, su teresi.
    not: goji berry satın almak istiyorsanız çin'den ithal olmayan, organik ve onaylı olmayan hiçbir ürünü almayın.

    -orac (oxygen radical absorbance capacity, yani serbest radikalleri emme yeteneği) değeri yüksek besinler, daha da açık bir ifadeyle antioksidan miktarı yüksek besinler tüketin. vitaminler, özellikle c vitamini bu bakımdan çok önemli.
    not: en yüksek orac değerine sahip 100 besin, bu besinlere örnek olabilecek türkçe bir sayfa, antioksidan-serbest radikal ilişkisi.

    not: en önemlisi doğal yollardan bağışıklık sistemini güçlü tutmak, bu şekilde yaşam kalitesi ve tedavileri karşılama niteliği olumlu olacaktır.

    not: tekrar belirtmek isterim ki bu entry birinci dereceden hasta yakını olarak, benim gibi olan insanlara yararlı olabileceği düşünülerek yazılmıştır.
694 entry daha
hesabın var mı? giriş yap