160 entry daha
  • sanırım insanların ne kadar süper bir şey olduğunu tam farkedemedikleri şey. yada çoğunluk için diyeyim.

    mesela giriyosun d&r'a, kitap görüyorsun alıyosun bakıyosun arkasına falan, diyosun ki "aaa güzelmiş". sonra etiketi görüyorsun 30 lira, böyle bir yüzün düşüyor. çünkü biliyorsun daha az önce kankinle burger king'de ikili menü hüpletmişsin, ondan önce de sinemaya gitmişsin; ama sırf 7 lira olan sabah seansına yetişeceksin diye daha horozlar rem uykusundayken uyanmış hazırlanmışsın. neyse öğrenci ve fakirsin hani, anladın mı. bakıyosun kitaba, "lanet olsun adamım şu kapak tasarımları da çok güzel oluyor artık" diye iç geçiriyorsun. sonra arkada müslüm baba çalıyor acıklı acıklı, "aaa d&r'da çalar mıydı bu" diye düşünürken kitabı yavaşça bırakıyor ve 5 liralık çükübik cep kitabı bölümüne doğru hallenmeye başlıyorsun.

    ama sonra aklına geliyor. kütüphane diye bir şey var.

    evet olm. adamlar beleş kitap veriyor sana. cillop gibi. "geri alıcam ama" diyor, olsun, veriyor işte. hiç de bir şey istemiyor üstüne. gidip raftan seçiyorsun, "ben. bunu. alcam." diyorsun, yazdırıyorsun adını, hadi eyvallah.

    ya bakın valla çok süper. millet evladına yapmıyor böyle kıyağı bu devirde ya. yazık bizde tam oturmamış kütüphane kültürü, anca gençler üniversite sınavına hazırlanırken gidip test çözme ayağına tanışıyorlar ama keşke daha erken alışsalar, öğrenseler falan.

    böyle insan olsun kapısında yatarsın hani. keşke film belgesel falan da verseler ücr--

    aman.

    tanrım.

    onu da yapıyorlar.

    (bkz: ya ben lan neyse bir şey demiyorum)
225 entry daha
hesabın var mı? giriş yap