2 entry daha
  • yaklasik 1 yildir ev sistemimde kullanmakta oldugum kulaklik. cok fazla full-cup deneyimim yoktur, mobil bir insan oldugum icin daha cok iem'lere ilgi duyar ve degisik degisik iem'ler deneyimlemeye calisirim. evde bir tane full-cup olsun istedim ve almisken, genel olarak sennheiser fanboy'u bir insan oldugum icin, hd 800'de karar kildim. belirttigim uzere bu seviyede baska bir full-cup denemedigim karislastirma yapamayacagim ve hd 800'un genel fiziksel yapisini ve ses ozelliklerini yazmakla yetinecegim.

    hd 800'ler 300 ohm direncindeler, yani abargan olmasa da yuksek direncli kulakliklar. kendi seviyesinde yaklasik 7 senelik bir gecmisi oldugu icin cok cok fazla satmis. bu ise gonul vermis ancak amfi ve kaynaklara cok para ayiramayan, ancak unune istinaden karar verip butun parasini bunlara gomen bir cok insan var ve ellerindeki amfi / kaynaklar yeterli cikisi saglayamadigi icin, piyasada genel olarak surulmesinin zor oldugu yonunde bir intiba var. ayrica amfi sectigi de soylenir hd 800lerin.

    benim sistemimi kurarken bunlari goz onunde bulundurup, kendi kulakligi icin yapsa yapsa en iyisini yine sennheiser yapar diyerek amfi olarak sennheiser hdva 600 analog amfi edindim ve bu amfinin balanced cikis ozelliklerinden yararlanabilmek icin sennheiser ch800s kablo yukseltmesini de aldim. ayni amfi'nin dijital versiyonundaki* dac konusunda cok parlak yorumlar olmadigi icin, benim de kaynak olarak top of the line sayilabilecek bir astell&kern ak240'im oldugu icin analog amfiyi tercih ettim.

    kaynak amfi baglantisi icin de kaynagin balanced cikisindan amfinin balanced girislerine baglantiyi saglayacak kabloyu edindikten sonra, kaynaktan kulakliga full balanced bir sinyal akisina eristim.

    ses olarak kulakliklari ilk deneyimledigimde aklima gelen ilk tepki "parlak" idi. kulakliklar bass'tan ziyade "tiz" egilimli. sennheiser'in bir cok iem'ini**** kullanmis ve kullanmakta* olan biri olarak, sennheiser'in bass odakli ses imzasinin ardindan hd 800'lerin ses rengi benim icin buyuk bir surpriz ve ilk anda biraz hayal kirikligi oldu. ancak kulakliklarin burn-in'i tamamlanip sesi oturduktan ve ozellikle full-balanced sistemi olusturduktan sonra, bu tiz odakli ve fazla parlak ses dengelendi ve halen biraz parlak tarafta olsa da, tatmin edici, derin ve hizli basslar, guclu ve dogal midler ve iyi ayrima sahip yuksek tizler ve seslerin kaynagi olan enstrumanlarin gepgenis bir sahneye yayilmis olmasina eklenen cok yuksek detay seviyesiyle dinlemeye doyulmaz bir ses vermeye basladi hd 800'ler.

    elbette ciddi sekilde kayit ve kaynak seciyor bu kulakliklar. cok transparan ve analitik cihazlar, kayitta ne varsa hic bir sekilde ortmeden yada sisirmeden, oldugu gibi kulaklariniza sunuyor, yani high fidelity'nin hakkini sonuna kadar veriyorlar. bu nedenle kotu kayitlar yada kotu kaynaktan yetersiz besleme ciddi sekilde dayanilmaz olabiliyor bu kulakliklarda.

    kullanim olarak oldukca hafif ve rahat kulakliklar hd 800'ler. kumas yastiklari oldukca rahat ve 1 senelik kullanimin ardindan ilk gunku kadar saglamlar. genel yapi guclu ve kaliteli bir his sunuyor. cihaz ici saten kapli kutusu dahil sonuna kadar premium bir hissiyata sahip.

    arkasi acik yapida olmasindan oturu kulaginiza verdigi sesi aynen bulundugunuz ortama da verdiginden dolayi, kalabalik aile ortamlarinda, kulakligimi takayim rahatsiz edilmeden ve kimseyi rahatsiz etmeden muzigimi dinleyeyim deme olanaginiz yok. bu kulakliklar, salonunuzda yalniz oturup ickinizi yudumlarken butun dikkatinizi sevdiginiz muzige odaklamanizi talep eden, bunlari kullanirken ana mesgalenizin muzik dinlemek olmasini gerektiren cihazlar. kitap okurken bir yandan da bunlardan muzik dinleyeyim demek, dikkatinizi bu kulakliklardan suzulen detaylara ve dogalliga tam anlamiyla vermemek, bu kulakliklara yazik etmek olur.

    benim icin buyuk bir keyif bu kulakliklar. sahip oldugum icin cok mutluyum. elbette hi-fi seruveninde bir son olmadigi icin, daha iyi alternatiflere yetecek gucum oldugunda, yukari yonde planar magnetic ve elektrostatik kulakliklara dogru atacagim daha bir cok adim var. o zamana kadar, genel olarak dunyanin en iyi dinamik kulakliklari olarak kabul edilen hd 800lerin, beni ziyadesiyle tatmin etmeye devam edecegini biliyorum.

    imkaniniz varsa edinin, pisman olmazsiniz.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap