• herkesin okumasını rica ettiğim rezalettir. zira durum çok ciddi. abonelerini dolandırıcılarla baş başa bırakan kepaze bir kurumla karşı karşıyayız.

    birileri seni ttnet müşteri hizmetleri servisi gibi arıyor. "kampanya var faturanız ucuzlayacak" diyor. sende "tamam" diyorsun. faturanız 20 lira düşecek diyen adama hayır denir mi? sonra sana bir kod geliyor. bu kod gerçekten ttnet'den geliyor bu arada. sende karşıya söylüyorsun kodu. sonra hayırlı işler. bu kod o adamın senin faturan üzerinden oyun ve oyun ekstraları almasını sağlıyor.

    ben 100 lira dolandırıldım. 1500-2000 lira kaptıranlar var. mağdurların sayısı yüz binlere doğru hızla gidiyor. birileri sizin bilgilerinizle bazı servislerden oyun satın alıyor ve tutarlar müteakip ay faturanıza işleniyor. hiçbir itiraz hakkınız yok!

    kendilerine dolandırıldığımı söylediğim halde yapacak bir şey olmadığı cevabını verdiler. yani bu şu demek; dolandırıcılarla dolaylı yoldan ttnet işbirliği içinde. dolandırıcılar sayesinde playstore ve diğer oyun servislerinden ürün satmakta ve haksız kazanç sağlamaktalar. adeta dolandırıcılar sayesinde dolaylı yoldan abonelerinin üzerinden fayda sağlayan bir kurum haline gelmişler.

    asla ve kat'a talep etmediğim halde böyle bir alışveriş sistemini nasıl aktifleştirirsiniz? kıytırık bir abonelik bilgisi için sizi aradığımda (üstelik kayıtlı numaradan) 85 yaşındaki babam telefona gelmeden hiçbir işlem yapmaz iken, böylesi ciddi bir konuda niçin o katı bürokrasinizi işletmezsiniz?

    hemen herkesin kredi kartı kullandığı bir çağda internetten oyun satın almak için kim neden ttnet hesabını kullansın ki? bunun tamamen dolandırıcıların işine yarayacak bir sistem olduğunu bilmez misiniz? şu anda bu hizmetin en büyük müşterilerinin dolandırıcılar, en büyük hedefinin biz gerizekalı aboneleriniz olduğunu görmez misiniz?

    bu dolandırıcılığı yapanlara asla kızmıyorum. herkes tabiatının gereğini yapmakla mükellef. sonuna kadar devam etsinler. kendime de binlerce kez yazıklar olsun diyorum. o parayı da eşek gibi ödeyeceğime göre demek ki bana da müstehakmış.

    ek: bu kişiler aynı işlemi hackledikleri facebook hesapları üzerinden de yapıyor. sayıları o kadar fazla ki inanamazsınız. eğer birgün kankanız muhabbet arasında "yaa şöyle bir durum var, jp83 yazıp 5685'e gönderir misin?" dese ne yaparsınız? muhtemelen boşluğuza gelir ve küsküyü yersiniz.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap