8 entry daha
  • 1996 çocuklar için felsefe yarışmasına jürilik yapmıştır. birinciliği kazanan çocuğun konusu: "dilimin sınırları dünyamın sınırları demektir" (bkz: ludwig wittgenstein) idi. çocuğun anlattığı ise thor adlı çizgi romandan bir diyalogtu. bu diyaloğun sonunda tanrılar tanrısı, thor'a: "tanrıların da bilemeyeceği şeyler vardır" diyordu. tanrıların aralarında geçen konuşmanın da dille lisanla bir ilgisi yoktu. thor'un herhangi bir macerasındaki diyalogdu. yarışma sonunda çocuk bu kompozisyonu sesli olarak okuduğunda jüri üyelerinin yüzüne yayılan o sıcak gülümsemeleri görmeliydiniz. neye, niye, nasıl diye sormamalıydınız.

    böyle de şahane bir insandı. hayır tamam beni birinci yapma ama öyle bir birinci seç ki ben de onun gibi olmaya çalışayım ileride büyük adam olayım di mi? ondan sonra sen o nesilden hayır bekle, gidip marksist diyalektik okumasını, kant'ı, hegel'i özümsemesini bekle.

    bu onun için küçük benim için ise büyük bir adımdı. unutmadan yazayım şu adreste (bkz: http://www.kimkimdir.gen.tr/kimkimdir.php?id=2813) biyografisi de vardır.
191 entry daha
hesabın var mı? giriş yap