2 entry daha
  • başarısız bir analist. (bkz: ters indikatör)
    kendisini epeydir izlerim. çoğu büyük düzeltmede dibe yakın 40 bin 50 bin gibi hedefler verip tutmayınca bir süre yok olmasıyla bilirim.
    herhangi bir fikriyle ilgili eleştiri yaparsanız da hemen bloklar sizi.
    sürekli aşağı hedefler vermesiyle yatırımcılara dibe yakın mal sattırır.
    sattığı kitapları almanızı da tavsiye etmem. hatta hiçbir borsa kitabına anı türü ve işin eğlencesine kaçmadığı sürece para vermeyin.
    kitapta yazılan analiz yöntemleri ile para kazanmanız mümkün değil.
    bu tarz analistler eğitim veriyoruz kitap yazdık ayağına milletin parasını alıp geçinen tipler.
    çoğunun emin olun borsada sizin kadar parası da yok. hatta bir kısmı hiç işlem yapmıyor.
    işlem yapan para kazanan kimse bu işin kitabını yazıp satmaya çalışmaz. saati bilmem kaç liraya eğitim vermez. 20 yıl piyasada çalışan para kazanan bir adam boğaz manzaralı ofisinde purosunu viskini hazırlatıp seans yapacakken 20 kişi toplayıp eğitim verelim bize şu kadar kalır, yada 10 bin kitap satsak şu kadar bırakır hesabı yapmaz. yapıyorsa borsadan anladığı yoktur.
    bu arada daha medyatik ve daha çok yatırımcı batıran versiyonu için (bkz: halil reçber)

    ekleme:
    kendisi şahsından bekleyeceğim büyük bir incelik ve titizlikle, benim kişiliğime ve hayat tecrübelerime indirgeyerek argümanlarımı çürüteceğini düşünmüş olacak ki twitter hesabında bazı tweetler kaleme almış bugün. attığı her tweetine uzun uzun cevap verecek zamanım olsa da(yaralı parmağa işemek olarak görüyorum aslında bunu) seviyenin kafi derecede aşağı inmesinden ötürü cevap vermeyi uygun bulmadım.
    ancak şunu da hatırlatmalıyım ki bahsettiği birkaç yazımı bulması için epeyce yazdıklarımı kurcalamış olması gerekir(kendisinin benim onu takip ettiğim kadar dikkatle beni takip edeceğini ummuyordum, sevindim).
    kendisine yazdıklarımı okurken bir şeyler öğretebildiysem ne mutlu bana.*
    ne yazık ki ülkemizde kendisine yazar diyebilen kişiler dahil tartışma kültürüne haiz olunmadığının, yapılan eleştiriye "sen de şöylesin" demekten öte bir yerlere varılmadığının üzüntüsü içerisindeyim.
    gün gelir belki bunları da aşarız.
85 entry daha
hesabın var mı? giriş yap