• yas ritüelleri var ya hani; uygulanması, iyileşme sürecine katkı veren...

    şimdi insan evladında bir tuhaf hal var: kadın/adam gidiyor, dönmeyecek, dönse de genellikle işte diğer eski sevgili başlıklarında bolca dile getirilmiş mücbir hallerden... dönecek ve zaten bu dönüşte siz denen şey yok; mücbir hal var, o kadar. ama terkedilen bünyede ısrarlı bir bekleyiş.

    sanırım terkedilmek durumunda -sadece bir tarafın aldığı bir karar söz konusu ya- bitirilmemiş iş bol olduğundan
    o "bitti" algısı yerleşmiyor bünyeye. "devamlılık esasla" mantığıyla, böyle işe gitmiş anneni/babanı bekler gibi, boşanan ebeveynlerin her an yeniden birleşeceğini bekleyen el kadar çocuk gibi... çocuk da taraf olamadığından o işe gitme, ayrılma filan kararlarına, ikna olmaz kolay kolay. içerisinde olmadığı milyon tane ayrıntıya fill in the blanks yapar. yetişkini de aynı, tarafı olsa da.

    o sebepten keskin ritüeller yapılmalı sanırım. beklentiyi sonlandırmak adına. hep aralık kalan kapıyı "cereyan yapar abla/abi, üşütürsün" diyerek kapatmak adına.

    yoksa böyle (çok özür dileyerek, anımsatırsam filan bir şeyler) bir kazada kaybolan insanı bekler gibi bekliyor bünye.

    ritüel lazım ritüel.

    ha ben bunu niye yazdım? 6 aydır mütemadiyen terkeden sevgilisine anmalar yapan bir arkadaşım var facebook'tan. biraz önce çeviriden kafayı kaldırıp bakayım dediğimde gene benzer bir şey görünce o beyin yanmışlığıyla...

    neyse kafam bimilyon, yası sonlandırmak lazım vesselam.

    dip not: benzer başlık varsa haber edin, bakındım bulamadım.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap