5 entry daha
  • derinlemesine bir analiz yapildiginda bir quintuple double gerceklestirilmesinde en zorlayici unsurun blok ve top calma kategorileri oldugu acikca gorulmektedir. basit bir ornekle point, assist ve rebound da nba regular season liderleri cift haneli sayilari bulurken, steal ve blokta bu sayi < 3,00 ancak olabilmektedir.

    o halde bu basariyi gerceklestirecek oyuncunun top calma ve blok konusunda da yetenekli olmasi gerekiyor. bu da demektir ki normal sartlar altinda belli pozisyonda yildizlasmis oyuncularin bu basariyi yakalamasi imkansiz. daha acik bir ifadeyle saf bir pgden* ziyade bir combo guardin*, bir pure shooter*dan ziyade bir swingman*in, super yildiz bir sf*den ziyade all around bir sf*nin, ve dolayisiyla baba bir pivottan* ziyade elit bir pota alti yildizinin* bu 5 kategoride cift haneli sayilara ulasmasi beklenebilir.

    peki fantaziyi bir tarafa birakarak kim bunu yapabilir diye sorulursa elbetteki gorusum modern basketbolda bu artik hemen hemen imkansiz bir olay oldugudur, yaklasmak elbet mumkundur* ama gerceklestirmek ona yaklasmaktan kat be kat daha zordur, quintuple double bir yana quadruple doublei bile gerceklestirmek gunumuzde bir efsane olacaktir.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap