4 entry daha
  • telefonu iki gündür (edit: on gün oldu) kullanıyorum. özet geçmeye çalışıcam.

    - mini mini bir takım yazılımsal buglar 3-4 update ile düzeltiliyor, alır almaz güncelledim

    - pil ömrü: sabah %100 çıktığım evime, akşam %55 girdim. evden çıkarken kalan standby süresi tahmini 1gün 9saat ti. eve girdiğimde gün boyu ekran açık kalma süresi 7 saatti, yani 7 saat kullanmışım. bunun 3 saati yolda yandex navi ile geçmiş. gün boyu da oyun oynamışım, mail atmışım, konuşmuşum facebook açmışım falan.

    - performans: genel kullanım performansı olarak eski telefonum lg g3'ten hiçbir fark görmedim. hearthstone oynuyorum kasmaya müsait realtime bir oyundur. sıkıntı yaratıcak, oyunu kaybetmeme yol açacak bir takılma yaşatmadı. ana menüde takıldığı noktalar var, aynı noktalarda lg g3 de takılıyordu zaten, hatta desktop versiyonu da aynı noktalarda takılıyor. sanırım data transferi ile alakalı bir durum.

    - yapı kalitesi: sağlam

    - ısınma: yok gibi bişey. lg g3 feciydi bu konuda.

    - root ihtiyacı: reklam engeleme hariç ihtiyaç duymadım. root çıkarsa yapmamayı bile düşünüyorum. bootloader, cf lumen vb bir takım kritik programların özellikleri dahili geliyor zaten.

    - çift sim: edit: telefon olan sim'i 2g, limitsiz data olan sim'i 3g kullanmaya başladım.
    eski yazı: birinci sim lte (yani 4g ya da çakma adıyla 4.5g) ikinci sim 2g çalışıyor. ikinci sim yerine limitsiz 3g hattımı takarım diyordum, olmadı kısmet değilmiş. birinci sim yerine takabilirim belki, bakıcaz duruma. sim manager çok iyi, konuşmalar burdan gitsin data burdan gitsin falan bölebiliyorsunuz.

    - parmak izi sensörü: eh işte. her seferinde okumuyor.

    - aksesuar: kutudan plastk kılıf ve ekran jelatini çıkıyor. şarj aleti 2 amper ama 24 watt, roket şarj diyor. yüksek watt diye ipad şarjı ile denedim, yavaş doluyor. fakat kendi orjinal şarjı enerjiyi basıyor resmen. kulaklık gerçekten inanılmaz kötü :) game boy kulaklığı gibi zaten görüntüsü de. flac kaynaktan bi parça çaldım, frekansların yarısı yok. gidin adam gibi sennheiser falan alın zaten.

    sonuç: lenovo sanki birtakım kullanıcılara gidip size ne lazım aga diye sormuş, sonra da bunu yapmış. bu pil ömrünü apple yapsa marsa ayak basmış kadar goygoy yapardı. 1300 liranız varsa gidin alın düşünmeyin.

    yeşilden gelen sorulara cevaplar:

    soru: kamera?
    cevap: 13 mpixel çekiyor, aynı fiyat seviyesindeki samsung'lardan aşağı bir yanı yok, ama bir iphone değil tabi. çekilen fotoğrafları fotoğraf kartına bastırmayacaksanız bence ok kalitesi. bir foto çekip photoshopta baktım, f2,2 gözüküyor.

    soru: radyo?
    cevap: radyo var ama disabled geliyor. açabilmek için google play'den xplore programını yükleyin. sonra program üzerinden root/system/app/lenovofmradio içindeki apk yı kurun. (powered by essek herif)

    soru: 2gb ram :(
    cevap: 2 günlük yoğun kullanımda 2gb nin dolduğunu henüz görmedim. 8-10 program açıkken hala 300 mb boş yer vardı.

    soru: roket şarj pili öldürmüyor mu?
    cevap: öldürmüyor
    http://atechpoint.com/…-technology-works-explained/
    https://www.youtube.com/watch?v=iqnaolfq4x0
166 entry daha
hesabın var mı? giriş yap