1 entry daha
  • desteklediğim kampanya.

    bu durum özel okulların not şişirmesine, devlet liselerindeyse öğretmenlerin bunu bir tehdit gibi kullanmasına neden olabiliyor.

    fen lisesinde okuyup müfredatta olmadığı halde aruz vezninin hatalarını bulduran bir edebiyatçımız vardı, isterseniz çalışmayın yazılıdan düşük alırsınız, o kadar çalışmanız boşa gider diyordu. sövüyorduk ama boşuna, eşek gibi müfredat dışı konuya çalışıyorduk sayısalcı olan bizler, hoca da ego mastürbasyonunu yapıyordu.

    adettendir notu: liseli değilim, o dönemleri geçtim, sadece durumu bilen biriyim. azıcık da olsa farkındalık olacaksa ben de varım.

    gelen mesajlar üzerine zorunlu edit : öncelikle herkes bu sistemi eski sistem gibi zannediyor. sistem değişti 4 - 5 yıl önce. artık yeni sistemde lisenin hiçbir önemi yok, sadece ortalamaya göre puan veriliyor. 100 ortalamaya 60 puan, 90 ortalamaya 54 puan şeklinde. yani fen lisesi'ne giden 92 ortalamalı bir öğrenci, 95 ortalamalı meslek liseli ya da özel okullu bir öğrenciden daha düşük ek puan alıyor yeni sistemde. bu da yazılı sistemleri zor olan fen liselerini artık mantıksız kılıyor, ki benim dönemimde bir çok arkadaş bu sebeple özel okula geçmişti.
    yani bu sistem eskisi gibi okul içi sıralama yapmıyor, sıkıntı da bu zaten. ee böyle olunca notu şişiren okullar iyi oluyor, özel okullar avantajlı duruma geliyor. fen liselerindeki öğrenciler ise sadece işin angaryasınî çekiyor.

    edit 2 : ayrıca 1 puan bile önemli arkadaşlar. sadece bölüm değil, istediği üniversite, kazanılan şehir de önemli. ikisi de istanbul aşığı iki arkadaşımın ham puan sıralamaları çok yakındı, obp puanları eklenmesinden sonra biri çapa'da diğeri gazi tıp'ta, yani yaşadığın şehri bile etkiliyor bu olay, sadece 1 puan gözüyle bakmayın lütfen.
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap