3 entry daha
  • migros bunun kralını yapar. hem de yıllardır. taktikleri de şudur; bir ürünün çok tüketilmeyen çeşidinde indirim yapar. mesela ülker fındıklı çikolata. ürün rafta bitince yerine yenisi konulmaz. bunu yapmak yerine fındıklı çikolatanın indirimli etiketi o ürünün en sevilen çeşidinin altına kaydırılır. mesela antep fıstıklı çikolatanın. antep fıstıklı çikolatanın etiketi ise indirimli etiketin altına sokulur görülmesin diye. böylece vatandaş antep fıstıklı çikolatanın altında indirim belirten sarı etiketi gördüğü an hemen alır ürünü. kasaya gittiğinde ise fıstıklı çikolatanın indirimde olmadığını ya anlayamaz(çok sayıda ürün almışsa aralarında kaynar gider) ya da fark etse bile ben bunu geri bırakmak istiyorum iptal edin diyemez utanır. kısaca zorla o ürünü yüksek fiyattan almış olur.

    bunu yıllardır tüm migros şubelerinde görüyorum. en son örneğine şahit olduğumda fotoğrafını da çektim sözlükte başlığını açmak için. dürüstçe ticaret yapmayan tüm şirketlerin sosyal medyada konuşulması, tepki alması lazım.

    http://i.hizliresim.com/w1rrq8.jpg

    indirimdeki zeytinyağı bitmiş. indirimli etiket diğer çeşit de bitsin diye oraya kaydırılmış, gerçek etiket de sanki 'önceki fiyat buydu şimdi bu' algısı yaratmak için sarı etiketin altına sokulmuş.

    müşteriler indirimli ürünü ararken o ürünü indirimli etiketin üstüne kaydırmış olabilir mi diye mesaj aldım. fotoğrafta görülmüyor ama akdeniz sızması şişesinin arkası akdeniz sızması şişeleriyle sıra halinde dolu. yani personel tarafından özellikle dizilmiş o etiketin üzerine. sarı fiyat etiketini de müşteri oraya kaydırmış olamaz çünkü fiyat etiketlerinin üzerinde de plastik koruma var. kaldı ki rafları sürekli gezen düzenleyen personeller var. kısaca olay tamamen personelin kontrolünde.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap