2 entry daha
  • genel shure ses rengini koruyan iem. genel olarak shure ses rengini pek sevmeyen bir insan olarak elime gectiginde ilk defa denerken ilk tepkim i don't know what i expected oldu.

    nedir genel shure ses rengi? mid agirlikli, bas ve tizlerde pek de basarili olmayan, genel olarak jazz ve country gibi turlere iyi giden bir ton.

    shure iem tarafinda oldukca tembel bir firma, cok cok uzun yillar ayni teknolojiyi hic gelistirmeden shure se530 ve shure se535 modelleri ile satista tuttu. en buyuk ve koklu amerikan ureticilerinden biri oldugu icin ve hifi'in en buyuk pazarinin birlesik devletler olmasindan dolayi, oradan aldigi gaz ile tum dunyada iem konusunda hak etmedigini dusundugum bir sayginliga ve populerlige sahip.

    se846'lerin se535'lere gore oldukca buyuk bir adim oldugunu soylemek gerek. halen elimde bir cift shure se310 ve bir cift shure se535 mevcut, 310la 535 arasindaki fark 535le 846 arasindaki farktan az. shure bir onceki flagship iem'i 535teki arti yonleri (midler) aynen koruyup eksiklikleri (bas ve tiz) gidermek icin ugrasmis. amac iyi olsa da, ayar pek tutturulamamis bence. 535'in 3 adet balanced armature driver'ina karsilik bas performansini arttirmak icin bir subwoofer unite daha eklenerek 4 armaturlu bir sistem olusturulmus. sonuc olarak 535teki midler aynen dururken buna bir de zaman zaman fazlaca guclu olan bir bas eklenmis. ancak tizler 535teki kadar olmasa da hala oldukca rolled off. 535te midlerin altinda ezilen tizler bu sefer hem midlerin hem de baslarin altinda kalmis. yeterli keskinlik ve duyulabilirlik halen yok se846larin tizlerinde.

    son bir kac yilin favori eklentisi ses filtreleri sistemi de entegre edlimis 846lara. aslinda 846lar bu sistemin ilk uygulayicilarindan, hakkini verelim. warm, referance ve bright filtreler var. referans filtrede bile zaman zaman fazlaca one cikan baslar (ki ben bas agirlikli tonlari tercih eden bir insanim) warm filtrede sismis hale gelip detaylari orten, karanlik / boguk bir sunuma yok aciyor. tizler iyice kaybolup gidiyor bu boguklukta. bright filtreler ise basi ehlilestirip tizleri toparlasa da midleri de baskiliyor ve ses derinligini dusuruyor.

    filtre degisimi akg k3003 kadar olmasa da oldukca kolay. filtreler icin kucuk bir saklama tupu var, bu tupe bagli anahtar ile birlikte tasima kabinda tasinmalari mumkun. bu sekilde her daim 3 ses opsiyonunun da erisiminizde olmasina izin veren bir dizayn var.

    se846larin fiziksel yapisi diger se serisi kulakliklara benzese de ayni degil. icindeki akustik yol ve ek armatur nedeniyle biraz daha hacimli se846lar. uzun sure kullanimda (2 - 3 saati asan surelerde) benim kulaklarimda, kulak kanali disinda kalan govde kulak agrisina yol aciyor. yalitim konusunda yine asmis sekilde iyi se846lar. hem kopuk hem silikon kulak adaptorleri butun dis sesi kesiyor.

    sahne genisligi ve derinligi konusunda iyi bir performans sunuyor se846lar. genel olarak bas ve midlerin one cikan varligi daha 3 boyutlu ve insani saran bir sahne yaratmayi basariyor.

    serinin diger modellerinde oldugu gibi 846 kablolarinda da, deneyimledigim en dusuk microphonics efektlerinden biri mevcut. oldukca kalin oldugu icin dolasma da yapmiyor.

    firsat bulunca bir aftermarket kablo yukseltmesi alacagim 846lar icin. umuyorum kablo yukseltmesi tizleri biraz daha one cekerek dengeyi saglayabilir. bunu becerebilirsem se846lar gercekten leziz kulakliklar haline gelecek ancak su anda bence 846lar hem sennheiser ie 800lerin hem de akg k3003lerin gerisinde. yine de ayda 1-2 defa degisiklik olsun diye bunlari takip cikiyorum disari. 1000 dolar fiyatini hak ettigini dusunmesem de eger shure rengini seven ve tercih eden bir odyofilseniz 846lari da seveceginizi garanti ederim.

    edit: bir adet moon audio silver dragon kablo aldim bunlar icin. sahne genisligini hafifce acti ve kulakliklar acik sekilde daha detayli hale geldi. ancak yine de yukarida saydigim fazla bas fazla mid yetersiz tiz sorunu devam ediyor.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap