4 entry daha
  • madde madde gideyim; her türlü kavramı ters yüz etmeye dayanan sikik bir dinci yazısı.

    insanları puanlarına göre aşağılıyorlarmış. sanki odtülüler durduk yerde çıkıp "düşük puanlılar geri zekalıdır" falan diyor. sen gidip türkiye'nin en iyi eğitim kurumlarından biri için "odtü yıkılsın, üniversite kurulsun" diye pankart açarsan, senin 15 netle girilen üniversitenle dalga geçilir tabii mal oğlu mal.

    vasatlığı ideoloji haline getirmiş bu kesim için üniversite sayısının artması çok matah bir şey tabii. yine kendilerinin okumuş kesime karşı olan aşağılık kompleksini ters yüz edip odtü'lülere mal etmiş.

    odtülüler için "kaymak tabaka" falan diyorlar ya. asıl kaymak tabaka çalışıp edip odtü gibi yerleri kazananlar değil, bunların sağa sola açtığı bir sürü vasıfsız özel üniversite'ye para bastırıp okuyan kesim.

    bir de politika dersi vermeye çalışmış, faşizmi falan öğretmiş. ya bu adamlara özgürlükçü, ilerici, çağdaş insanların herkese eşit yaklaşması gerektiğini kim öğretti? bu liberal özgürlükçülük fikirlerini küçük beyninize kim sokuyor? açın siyaset-felsefe tarihi okuyun, 18. yüzyıldan itibaren özgürlükçü, modern, cumhuriyetçi, aydınlanmacı fikirleri ortaya atan düşünürlerin hiçbirisi gerici değerlere prim vermez. "modern görüşlerle ortaçağ skolastiği eşit saygıyı hak eder" falan demez. aydınlanmacıların çoğu demokrasi savunucusu bile değildir. insanların tepeden reformlarla yola getirilmesi gerektiğini düşünürler.

    solun hakim olmadığı yerde dinci baskı olur, bu verili bir durum. üniversitenizde sol düşünce hakim değilse, akdeniz üniversitesi'nde olduğu gibi mezhepçi cihatçı orospu çocuğunu getirip konuşturma yaptırırlar. kampüste kız arkadaşınla oturmandan, arkadaş grubuna, şenliğinde içtiğin biraya kadar karışırlar.

    bunları dinci yavşaklar da biliyor ama 21. yüzyılda var olmak için özgürlük, demokrasi gibi değerleri kullanmak zorunda kalıyorlar. yoksa şu yazıyı yazan ve savunan tiplerin rakka'da kafa kesen, kadın ticareti yapan cihatçılardan zerre farkı yok. sadece orta yolculuğu, tarafsızlığı solculuk sanan ılık götlü apolitikleri, liberalleri kandırmak için bu dili kullanıyorlar.
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap