204 entry daha
  • konu hakkında yeterli ve gerekli araştırmaları yaparak geldiğimi söyleyemem. çoğu konuda olduğu gibi burada da beynimden saf halde çıkarttığım argümanları sunacağım önünüze. dolayısıyla tamamen şahsi görüşlerimden oluşan bir yargı sunuyorum. çok yanlış ve bilgisiz olduğum noktalar olabilir. bu noktalarda, entry'mi okuyan herkesin affına sığınıyorum.

    ben bu savı bir "başlangıç noktası" olarak görüyorum.

    canlı ya da cansız herhangi bir varlığın, bir dizi çeşitli gelişim ve değişime uğramadan önce, önce bir var olması, başlaması gerekiyor. eğer bahsedilen varlığın başlangıcı başka bir varlığa dayanıyor/dayandırılıyorsa; o öncül varlığın da bir başlangıcının olması gerekiyor.

    bu adımları seyrederek en geriye gittiğimizde ise; nihai, yüce bir başlangıcın gereksinimi ile karşılaşıyoruz. o başlangıcın nasıl ortaya çıktığı benim için bir muamma açıkçası. bu noktada da açıklayıcı olarak bir "yaratıcı gücün varlığına inanmayı" seçiyorum. bu yaratıcı güç ise bizim erişimimiz haricinde, üstün bir varlık oluyor. ancak bu varlığı tanımlamakta, ona bir isim vermekte güçlük çekiyorum. belki de aslında ona bir isim vermeyi gereksiz buluyorum. "yaratıcı" demekle yetiniyorum
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap