• evet arkadaşlar toplanın. öncelikle ben de erkeğim. bana bu başlık altından yürümeye kalkmayın.

    ekşi sözlükte mütemadiyen hatunların efendi adam yerine piç tercihi, eski sevgili vs gibi açılan başlıklara istinaden "hırsızın hiç mi suçu yok?" minvalinde bu başlığı açmak istedim.

    biz erkekler sürekli olarak ilişkideki başarısızlıklarımız veya ilişki öncesindeki tercih edilmeme sürecinde suçu karşı tarafa atma eğilimindeyiz. ancak 38 yaşına gelmiş, kendi de zamanında 'kadınlaşmış', etrafında 'kadınlaşan' ve bu yüzden terk edilen erkekler görmüş biri olarak olaya farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum.

    biliyorsunuz kadınlar güçlü, çocuğunun babası olabilecek, sürüsünün güvenliğini sağlayabilecek erkeklere yönelmek isterler. burada bahsedilen güç kas gücü değil elbette. biraz klasik olacak ama "beni taşıyabilecek" lafında kastedilen güçtür.

    bu beklentiler ile başlayan ilişkilerde erkeğin zamanla 'kadınlaşması' kadını bizden uzaklaştırıyor. nedir bu kadınlaşmak?

    - insiyatif almamak.
    - kadını yönlendirmemek.
    - sürekli kıskanmak.
    - elinden tutup hiç ummadığı bir anda sürpriz bir program ile karşısına çıkmamak.
    - gerektiğinde bokunu çıkarmadan o sert tarafını göstermekten kaçınmak.
    - aşırı üstüne düşmek. (ilgi değil bakın, nefes alma alanı bırakmamaktan bahsediyorum)
    - kendine özel şeylerine gereksiz müdehalelerde bulunmak (cep tel, sosyal medya hesapları vs)
    - trip atmak.
    - küsmek.
    - cinselliği renklendirecek cesur hamlelerden kaçınmak, hep yatakta sevişmek.

    vs vs vs...

    sevgililerimiz ya da eşlerimiz bize söylemeseler de birçok ilişkinin, evliliğin bitme nedeni biz erkeklerin zamanla 'kadınlaşması'dır.

    sürekli karşı tarafa bok atmak yerine çuvaldızı biraz da kendimize batırmamız gerekmiyor mu sizce de?

    edit: entry debe'ye girince bazı mesajlar aldım. yok cinsiyetçiymişim de, yok bu yazılanlarla bile kadınları hakir görüyormuşum da vs. açıkçası böyle derin manalar içeren şeyler tasarlayarak yazmadım, farkındaysanız kadınlaşmak tabirini de hep tırnak içinde kullandım. eğer ilişkiler bitiyorsa biraz da dönüp aynaya bakalım demek istedim hepsi bu. etrafımda boşanan bir sürü kadın arkadaşım var ve hemen hemen hepsinin argümanı yukarıda yazmaya çalıştığım gerekçelerle örtüşüyor. kalemim öyle çok güçlü değildir, cinsiyetçilikten vs de hiç anlamam. yine de farkında olmadan yanlış bir tabir kullandıysam ki sanmıyorum özür dilerim.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap