29 entry daha
  • öncelikle #18991203 ve #19005406

    nerden baksan 6 yıl geçmiş istediğim şarkıyı dinlememin üstünden; fakat bu yaz yaşadığım deneyim daha farklı oldu.

    hayata bir kere geliyorum, düşüncesi ile hareket ediyorum son birkaç senedir. daha önce 8 kez mfö konserine gitmiş olmama rağmen herhangi bir açıkhava tiyatrosunda mfö'yü dinleyememiştim. tam da bu sırada 21 ağustos 2015 mfö bodrum konserinin ilanını gördüm. o anda aklıma kelimeler kafi'den ziyade "bodrum bodrum" gelmiş "şarkıyı kendi yerinde söyler, hacı da olurum." diye düşündüm.

    iş yerinden iznimi, izmir-bodrum otobüs biletimi, konser biletimi, kısacası her şeyi hazırlamıştım. konsere 1 ay kala konserin nasıl geçeceğini hayal ederken aklıma "yeniden kelimeler kafi'yi istesem mi?" fikri geldi. o zaman fuat güner'in programı vardı. programa 1 ay mail atmam sayesinde şarkıyı dinleyebilmiştim. ondan sonraki hiçbir konserlerinde çalmadılar maalesef.

    zamanında yaptığım birkaç paylaşım nedeniyle özkan uğur ve mazhar alanson şahsımı instagram'da takip etmekte. bu yüzden aklıma ilk olarak direct mesaj gönderme fikri geldi. sevdiceğim, mazhar olmak kitabındaki kelimeler kafi kısmının fotoğrafını çekip bana gönderdi ve ben de o fotoyu mazhar baba'ya göndererek yazmaya başladım:

    " mazhar abiciğim, iyi günler. kendimi bildim bileli sizleri dinlerim. iş,yol, izin, kalacak yer, her şeyi ayarladım bodrum konseri için. hem konserin bodrum'da olması, hem de konserin benim için anlamlı olması için rica etsem kelimeler kafi'yi çalar mısınız? çalarsanız benim için çok güzel bir anı olur. sevgiler ve saygılar."

    mazhar baba bu mesajımı gördü; fakat cevap vermedi. yaklaşık 2 hafta sonra, aynı ifadeleri içeren başka bir mesaj attım. bu kez video olarak kelimeler kafi'nin senfonik versiyonunu ekledim. mazhar baba mesajı gördü; fakat yine cevap vermedi.

    cevap verilmemesi nedeniyle ümidimi kesmiştim. mesaj da atmadım bir daha. konsere saatler kala, hepsinin paylaştığı son instagram fotolarına "kelimeler kafi'yi çalın lütfen bu akşam." gibisinden yorumlar yazdım.

    her neyse efendim, konser zamanı geldi. ele güne karşı, m.v.a.b ile coşkulu bir şekilde başladık konsere. birkaç şarkı sonra ön sıradaki seyirciler "bodrum bodrum" diye bağırdılar. bunun üzerine mazhar baba "merak etmeyin, çalacağız. bodrum ile ilgili birkaç şarkımız var bugün." dedi. bunun üzerinde bende "hadi canım, benim şarkı da var mı yoksa?" diye düşündüm.

    ilk yarıda totalde 10 şarkı çalındıktan ara verildi, sonra mfö tekrar sahneye çıktı. mazhar baba ağır adımlarla mikrofonun başına geçti ve konuşmaya başladı: "tekrar hepiniz hoş geldiniz. sosyal medyadan bizleri takip ediyorsunuz. bir dinleyicimiz buraya izmir'den geldi. bana yazmış ki 'abi kalacak yeri ayarladım, işi ayarladım, ulaşımı ayarladım. sadece senden bir şarkıyı istiyorum. rica etsem onu çalar mısınız?' bizlerden konserlerden pek çalmadığımız bir şarkımızı istemiş. şimdi sizlere onu çalacağız."

    bu kadar konuşmanın başından benim mesajımdan bahsettiğini anladım. ama ağzımı açıp da bağıramadım "mesajı ben gönderdim." diye. şimdi sizlere onu çalacağız, dedikten sonra "kelimeler kafi" diye bağırabildim sadece. mazhar baba da "evet" dedi mikrofondan. bağırmamla da etrafımdaki birçok insan dönüp bana baktı.

    videoya çekerken nasıl bir heyecan yaptıysam görüntüyü sabitleyememişim bir türlü. şarkı bittikten sonra da bu kez fuat güner'in mikrofona gelip "bu şarkımızı dinleyicimiz için özel olarak çaldık." demesi üzerine "teşekkür ederim." diye bağırdım ben de. yine etraftaki tüm bakışlar bana döndü.

    konserin ardından set-list'i de ele geçirdim bağlamacı reha abim sayesinde. hakikaten de şarkı ben istiyorum diye çalınmış. normalde "güllerin içinden" çalınacakmış; fakat üstü çizilerek "kelimeler kafi" yazılmış.

    görsel

    bir hafta sonra da izmir fuarı'na konsere geldiler. havalimanında çalışmam nedeniyle kendilerini karşıladım ve hepsine set-list'i imzalattım. mazhar baba'ya da yüz yüze teşekkür etme şansım oldu yeniden. bana da hayatım boyunca unutamayacağım bu anı ve bu anı yaşamışlığım kaldı.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap