882 entry daha
  • genel olarak roman için kullanılan kitap türü. insanlar bunu yanında hayvan gibi kitapları taşımamak için kullanıyor. diyelim ki bir seyahate çıkacaksın ve yaklaşık 1 ay sürecek. e çok da okuyan birisin ve standart bir insanın 1dkda 1 sayfa okuduğunu ve günde 3 saatini kitaba ayırdığını düşünürsek, 30*3=90*60=5400 sayfa demek. 5400 sayfa kitap dediğin şey, bavulda epey bir yer kaplar ve nereden baksan 4 kilo falan bir yük yapar. ki benim gibi 2-3 ayda bir tane kitap bitiren adam için bu verdiğim istatistik. iyi bir kitap kurdu 1 ayda 10-15000 sayfa okur.

    şimdi bu adam seyahatinde niye bi 5-6 kilo yük hakkını kitaba ayırsın, onu geçtim bavulun yarısını kitapla doldursun. alıyor bir kindle, 150 grama, cebinde bile taşıyabileceği bir büyüklükte hepsini yapıyor.

    gelelim günlük hayata. günlük hayatında işe giderken kitap okumak istesen koyarsın kindle'ı cebine, metroda açar okursun. handlingi kolay. 1000 sayfa kitabı o metrobüs sıkışıklığında okuyamazsın ama kindle'da taşıdığın kitapları okursun pek sayın çok bilmiş arkadaşım.

    ha evinde yine kütüphaneni kur, fakat asrın en önemli buluşlarından biri olan, ve bir çok kişiye kitap okutmaya başlayan bir teknolojiye de saçma sapan bok atma amk. kimse sana bilimsel makale, resimli hikaye kitabı okursun diye satmıyor bu cihazı. kaldı ki, manga falan da açabiliyorsun e-kitap okuyucularıyla. yapılıyor yani mangalar falan.
458 entry daha
hesabın var mı? giriş yap