• benim gibi bir kitapta falan karşılaşırsanız merakla buraya bakarsınız diye yeni öğrendiğim bir bilgiyi sizlerle paylaşayım. şikore bildiğin bizim radika aslında. egeliler bilir ve sıla hasreti çekerek yaşadığım ankara'da da artık bazen denk geliyorum ama bilmeyen varsa da işte hindiba otu.

    çöreklerde falan da kullanıyorlar da okuduğum kitapta genelde kahveye koyuyorlar. nasıl oluyor diye bakarken şu siteye denk geldim. link uçar sözlük kalır diyerekten kısaca bizim radikanın köklerinden kahve yapıyorlarmış diyecektim ki dur ya kopyala yapıştır yapayım, daha özenli yazmış onlar:

    "... bu bitkinin köklerinden avrupa’ da kafeinsiz kahve üretilmektedir. chicoree adı verilen şikore olarak okunan bu kahve yurtdışında son derece dikkat çeken bir içecek. en önemli özelliği ise kafein bağımlılığı yapmaması. normal türk kahvesinden daha acı bir tadı olan fakat kafein bağımlılığı yapmadığı ve insan sağlığı için son derece yararlı bir bitki olduğu için avrupa’ da en fazla tercih edilen içeceklerden biri..."

    daha da kahvenin nasıl yapıldığını anlatmışlar ve en sonunda da "ilginç, karlı ve gelecek vadeden bir iş yapmak isteyen girişimci adaylarının bu konuyu detaylı olarak değerlendirmelerinde fayda olduğunu düşünüyoruz" demişler ama yok ben onlar gibi yatırım tavsiyesiyle bitirmeyeceğim bu entryi.

    ingilizcesi "chicory" ve fransızcası "chicoree". yani direk "radika" ya da "hindiba" başlığına yazabilirdim aslında da dediğim gibi ileride de şu kitapta ya da başka bir kitapta karşılaşan olursa bu sözcükle, kutsal bilgi kaynağımıza koşup da eli boş, hayalleri kırık ayrılmasın sitemizden. türkiye iş bankası yayınları bu sözcüğü böyle kullanmış.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap