8 entry daha
  • saçmalık, ama futbolcuların değil kulüplerin saçmalığı. imza parası denen şey, kulüplerin herhangi bir futbolcunun maaşını düşük göstermek için kullandığı bir yöntemdir.

    futbolcu açısından bakıldığında, adam bonservisi elinde olduğu için yüksek maaş istiyor. bundan doğal bir şey olamaz. arz-talep meselesi. kulüpler ise, hem diğer futbolcularına hem de taraftarına kötü görünmemek için maaşı düşük tutup, bir kısım ödemeyi imza parası şeklinde yapmayı tercih ediyorlar. böylece "bizim maaş üst sınırımız 3 milyon euro" derken, imza parasıyla bir futbolcuya senelik 5 milyon euro verebiliyorlar. hatta fenerbahçe bu bilgileri açıklamıyor bile. o yüzden mesela hala birçok fenerbahçe taraftarı 1 sene daha oynasa manu'dan 22-23 milyon euro alacak olan van persie'nin fenerbahçe'ye senelik 4.9 milyon euro'ya geldiğine inanıyorlar. çünkü aziz işine gelmeyen mali verileri taraftarına açıklama ihtiyacı hissetmiyor.

    özetle, aslında işin özünde imza parası diye bir saçmalık yoktur. bonservisi elinde olan topçunun yüksek maaş beklentisini imza parası saçmalığıyla karşılama yolun giden kulüpler vardır.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap