• robot ilmi ilerledikçe cerrahlar da silinip gider herhalde.

    şimdi doktor ne yapıyor. gidiyorsun, daha kapıdan giriyorsun bismillah; git o, bu, şu tahlilleri yap gel diyor. ya bi yüzümüze baksaydın birader. neyse gidip dediklerini yaptırıyoruz. bakıyorsun tahlil sonuçlarına düşük ve yüksek değerler belli. işte bu durumlarda yapılacak müdahaleyi söylüyor sana.

    şimdi çok gelişmiş yazılımlar var. bunlar bu verilerin sonucunda uygulanabilecek optimum programı doktorlardan daha iyi ortaya koyar kanaatindeyim. üstelik randevu filan gerekmez. sadece operasyonel işlemler (kan vermek, dışkı tahlili, kardiyo tahlili, alçı yaptırmak vs.) için hastaneye gidilecek ve yapılan tahlillerden sonra, vücuttaki gelişmeler bilgisayarların yazılımları tarafından değerlendirilecek, akabinde uygun ilaçlar verilecek. günümüzde doktorlarda bundan fazlasını yapmıyor zaten. darılmaca gücenmece yok.

    hatta iddiam odur ki periyodik yapılacak tahlillerin bilgisayarlar tarafından değerlendirilmesi, daha çok işlerin yolunda gitmesine neden olacaktır.

    peşin not: diş hekimleri ve psikoloji bölümleri elbette bunun dışında kalıyor. bunu ayrıca belirtmeme gerek yok diye düşünüyorum ama yine de belirteyim dedim.
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap