13 entry daha
  • haktır. hem de çok doğal, çok net, ve çok temel bir hak. devlet, bu yaşıma dek hiç kullanmadığım, ömrümün sonuna dek de kullanmayacağım sözde bir hizmeti bana dayatarak zorla paramı gasp edemez. benim talep etmediğim bir kurum oluşturup, bana danışmadan, fikrimi sormadan, benim onayımı almadan, oluşturduğu bu kuruma benden cebren alınan paralarla maaşları ödenen çalışanlar atayamaz. benim paramla, kullanmadığım bir tanrıya para akıtamaz, başkalarının yararlanacağı ve hayati bile olmayan bir hizmeti sağlayamaz. kendisine biricik bir din seçerek, başka dinlere mensup insanlardan para toplayıp, "sizin dininize hizmet etmiyorum" diyemez. bu insanların parasının karşılığını vermemezlik yapamaz. bu, nitelikli dolandırıcılıktır. devlet, vatandaşını dolandıramaz!

    türkiye cumhuriyeti, vatandaşlarından elde ettiği haksız kazancın hesabını vermeli ve bu paraları son kuruşuna kadar iade etmelidir. türkiye cumhuriyeti, vatandaşlarını dolandırmaya derhal bir son vermelidir.

    edit: geçtiğimiz ay vergi iadesi alabilmek için isyan edip topluca dinlerini değiştiren izlandalılarla ilgili haberin linkini de şuraya ekliyorum http://www.theguardian.com/…-gods-tax-rebates-zuism
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap