8 entry daha
  • aklima benim ari kolejleriyle yasadigim durumu getirmistir, ki o zamanlar 14 yasindayim.
    ari dershanesi ile lise giris sinavlarina hazirlanmam ve basarili bir performans göstermem vesilesiyle ari okullarindan, ari fen lisesinde burslu okuma, teklifi geldi. tabi bu sinav sonuclari aciklandiktan sonra oluyor, hali hazirda bir okul kazanmisim vs. neyse, ben de tabi firsat bu degerlendirelim, gidelim bakalim, olanaklari arastiralim vs derken gittim görüsmeye. okulu tanittilar, baya güzel modern derslikler kalabaliktan uzak siniflar vs. teknolojik her sey. spor salonlari sosyal imkanlari yerinde. 4 sene boyunca burs imkani (miktar hatirlamiyorum ama aylik 100-200 tl arasi bir seydi), harçtan muafsin, ücretsiz ulasim ve yemek (sadece ögle yemegi, kantin hariç). neyse, dedik iyiymis. sonra sordum, peki dedim burs olayi nasil oluyor, atiyorum ilk sene verdiniz, ikinci sene kesmeyeceginizin garantisi var mi? dediler sinifta kalmazsaniz kesilmez.
    -peki dedim o da güzel ama bunu kagida döksek söyle bir anlasma imzalasak, bursun 4 sene boyunca kesilmeyecegine dair? kadin sasirdi, sekreter oldugu için heralde yapilir mi yapilmaz mi bilemedi bir sordu üstlerine, artik kimse onlar. dedi ki, ne yazik ki yazili bir garanti yok ama söz veriyoruz. dedim kadina,
    -peki anladim söz verdin simdi, ama 2 sene sonra bursum kesildiginde ben hakkimi nerede arayacagim?
    tabi bir sessizlik durumu oldu, bir iki bir sey söyledi vs, söz senettir falan. dedim, ablacim anliyorum ama ben zaten hali hazirda x okulunu kazanmisim oraya kayit yaptiracagim. sen bana diyorsun ki, önünü göremedigin bir yola sözsüz senetsiz gir. bir sey olursa da sana verecegimiz bir garanti yok. e ama o dünya öyle olmuyor anacim. velhasil gitmedim, iyi mi ettim bilmiyorum. ama en azindan kafam rahatti.

    bunu da bu olayi yasayan arkadasi itham etmek amaciyla yazmadim, tabi ki bahsedilen firma konusunda uyarilmamiz iyi oldu. ama güzel arkadasim, durum türkiye olunca, islak imza sart. islak imza olmazsa sikinti çikar, çikinca da hak arayamazsin. tekrar geçmis olsun.
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap