121 entry daha
  • bu kadar entry girilmis ama bir tane de nasil oynanacagini yazmamis. efendim oyun aslinda mega millions ile ayni sey ama olasiliklar farkli. powerball'da 1 ile 69 arasinda bes sayi ve 1 ile 26 arasinda powerball denilen bir sayi daha seciyorsunuz. boylelikle toplam 292.2milyon farkli kombinasyon oynama sansiniz var. yani jackpot buyuk odulun cikma olasiligi 292.2 milyonda bir. ancak daha kucuk kombinasyonlara da fena olmayan oduller gelebiliyor. ornegin powerball disindaki 5 sayiyi bilirseniz 1 milyon$ odulu var. powerball'u bildiginiz her kupona odul var ama powerball bilemezseniz 5 topun en az uc tanesini bilmeniz gerekiyor odul icin. en kucuk odul ise powerball ya da powerball+1 sayiya verilen 4$. bunu 7$, 100$, 50bin$, 1milyon$, ve jackpot takip ediyor.

    kazanan ciktigi haftalardan sonraki cekilis minimum 40milyon$ ile basliyor. belki de mega millions'a gore tek avantaji bu, mega millions'da minimum odul 15milyon$. mega millions'un jackpot olasiligi ise 258 milyonda bir. pek farkli degiller yani.

    bu arada bir de powerplay opsiyonu var. normalde kupon 2$ ama 1$ daha verip powerplay yaptirabiliyorsunuz. bu su demek, jackpot icin herhangi bir ekstra odul yok. ama daha az bildiginiz bir kombinasyon varsa, cekilisin yapildigi gun bir de powerplay katsayisi cekiliyor, o daha ufak oduller katlanabiliyor. ornegin bu yukarida 5 sayiya 1 milyon$ odulunun 2 milyon$ olma ihtimali bulunuyor.

    powerball 44 eyalet, washington dc, porto riko, ve virgin adalarinda oynanabiliyor. oynanamayan eyaletler alabama, mississippi, nevada, utah, alaska ve hawaii. yani abd nufusunun cok buyuk bolumu oynayabiliyor.

    eger jackpot'u kazanirsaniz iki opsiyonunuz var ya odulu 30 yilda esit sekilde boldurebiliyorsunuz, ya da tek sefer butun odulu alabiliyorsunuz. farki odeyeceginiz vergi de olabiliyor. ama neredeyse kazanan herkes odulu tek seferde almayi tercih ediyor.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap