2 entry daha
  • supercell'in başımıza açtığı yeni bela. menüsü reklam fırlayan dar gelirli oyun izlenimi veriyor ama içerik başarılı. zaten oyun hearthstone heroes of clash of clans.

    ilk sayfa satın alma ekranı. coc'da olduğu gibi gem ve altın satın alabiliyoruz. fiyatı da aynı. 500 gem 12,99 tl vs.

    ikinci sayfa kartlarımızı gördüğümüz ve deckimizi düzenlediğimiz yer. çok fazla kart yok zaten. toplamda 42 kart var. kartlar coc'da kullandığımız karakterler ve büyüler. kartların levelları var. kartları chest açarak kazanıyoruz. örneğin giant kartı çıktı. artık deckimize koyabiliyoruz ama 1 level olduğu için çok güçsüz. oyun diyor ki chestlerden 10 tane daha giant bul, 2 level olsun. amaç çok chest açıp karakterlerimizin levelını arttırmak.

    üçüncü sayfa hep takılınacak battle ekranı. free chest'i almamıza ne kadar kaldığı, günün görevi,(ki bunu yapınca golden chest veriyor, güzel şeyler çıkıyor. silver, golden ve magical diye 3 tip var bu arada. bunları gemle de açabiliyoruz tabiki.)battle buttonu ve chest slotumuz var. bu oyunun bekleme noktası bu. görev yapınca yada maç kazanınca chest kazanıyoruz. ama bunları hemen açamıyoruz. chestlerin açılma süreleri var. magical'ın açılması 12 saat örneğin. gemle anında açılıyor tabi. toplam 4 tane slot var. bunlar dolduktan sonra maç kazansan da chest vermiyor oyun.

    dördüncü sayfa klan ekranı. coc'tan daha kullanışlı bir klan sayfası olmuş. online olan kişi sayısını falan görebiliyoruz. diğer oyuncularla kart alışverişi yapıyoruz burada. kart değerli bir şey olduğu için 7-8 saatte bir istek atabiliyoruz.

    beşinci sayfa ise oyunun en hoşuma giden yeri. adı tv royale ve yapılmış büyük battleları buradan izleyebiliyoruz. sürekli de güncelleniyor. güzel düşünülmüş.

    oyun coc gibi yatay değil, telefon normal konumdayken oynanıyor. rakip bulup battle'a başlıyoruz. kart oyunu olduğu için rakip'de online. oyun başlayınca deckinden 4 tane kart(deckte toplam 8 kart var.) veriyor. altta 10 barlık bir mana çubuğu var.(mana diye geçmiyor coc'daki iksir kullanılıyor ama mana mantığı.) bu sürekli dolma halinde. 4'lük doldu 4'lük kartı anında oynayabiliyoruz. rakip de sürekli oynadığı için 3 dakika boyunca saldırı ve savunmayı dengeli yapmak gerekiyor. yani bir sen bir rakip saldırmıyor. iki tarafta hücumu savuşturup, rakibin savunmasını yarmaya çalışıyor. son 30 saniye kala mana üretim hızı 2 katına çıkıyor ve ortalık karışıyor. 3 dakikanın sonunda eşitlik varsa 1 dakika daha ekstra süre veriyor.
    coc'da olduğu gibi kupa kazanıp kaybediyoruz maçların sonunda. rank olayı arena diye geçiyor. toplam 6 tane arena var. kupa kazandıkça arena basamaklarını tırmanıyoruz. bu arenaların hepsinin kendine özgü kartları var. tüm kartları toplamak için 6. arenaya çıkmak gerekiyor.

    bug mı bilmiyorum ama en çok kullanılan taktik şu: haritanın en köşesine goblin hut koyuyorsun ardından oraya witch'i sıkıştırıyorsun. witch rakibe saldıramıyor ama sürekli skeleton üretiyor. bu sayede sınırsız askerimiz olmuş oluyor. hut ve witch kartları olanlar 1-0 önde başlıyor diyebiliriz.

    ben oyunu beğendim ama hearthstone'a alternatif olabilir anca. hs kadar büyür mü bilmiyorum ama kesin tutar diyebilirim.
490 entry daha
hesabın var mı? giriş yap