2 entry daha
  • nufusen kayitli gorundugum ve gurculerin yogunlukla yasadigi artvin ilcesidir. ayrica baraj projeleri ani bir karar ile durdurulduguna dair aldigim duyumlar hayli sevinmeme neden olmustur.

    zira her insanin kesinlikle gormesi gereken bir dogaya sahip olmasi ve enteresan tarihinden gunumuze ulasmayi basarmis kalintilara ev sahipligi yapmasi her yil bir cok turistin bolgeye gelmesini saglamaktadir.

    ayrica dunyanin en buyukayi kafatasi rekoru da 8 sene oncesine kadar bu ilcenin barhal koyu etrafindaki altiparmak dglari civarlarinda vurulan bir ayiya ait idi. en son bir ayi vurmanin karsiligi 1000 ila 5000 dolar arasi bir ucreti turistler cikista artvin valiligine teslim ediyorlardi.. simdi ne alemde bilemiyorum.

    yusufelinin barhal koyu dolaylarinda kesinlikle cikilip gorulmesi gereken zirveler, krater golleri, baliyet, bagatget, pcankara gibi muthis yaylalar mevcuttur.. dagcilik ve trekking'e merakli olanlar icin bulunmaz mekanlardir gercekten. ayrica fotografcilar da sabah ve aksamlari zirvelerden asagiya suzulen bulutlar yardimi ile muhtesem landscape kompozisyonlar cikarabilirler..

    bu bolgede hala ortacagi andiran yontemlerle, fakat gercekten izlenmesi gereken bir kalite ve nezaket ile surerler insanlar hayatlarini. buyuyup sehir cocugu olup oralara gidememek buyuk bir uzuntu kaynagi olmustur ben denize zaman zaman.
80 entry daha
hesabın var mı? giriş yap