1 entry daha
  • gerçekten piyasadaki en iyi ve en güvenilir şeker ölçümü yapan cihaz. peki ama fiyatı neden pahalı ? eczacılar gerçekten kazıklıyor mu ?

    şimdi öncelikle şunu belirtiyim şeker ölçüm cihazını devlet 2 yılda 1 sefer verme hakkı tanıyor hastaya.
    stripleri ise şeker hastalığının türüne göre -insülin kullanan veya kullanmayan- 1 ile 9 kutu arasında ödüyor.
    ancak devletin şeker ölçüm cihazı için belirlediği fiyat 25 tl
    şeker ölçüm stribi için belirlediği fiyat ise 17.73 tl
    bu fiyatlar reçeteli bile alsanız striplerde fark çıkmasının sebebidir.

    şimdi gelelim parekende satış fiyatının farklılığına. accu check dediğiniz ilacın eczaneye gelişi bellidir. şöyle bir kavram var bu ürün çok satılmadığından çoğu eczane stoklu almaz baremi düşük şekilde alır. o şekilde de eczacıya maliyeti yüksektir. devletin belirlediği oranlara göre eczacı kârı o fiyat baremindeki bir ürün için %20-25 arasındadır. biz o stribi ve cihazı sattığımızda devlet biz %25 kâr ediyoruz diye hesaplıyor ve kâra göre bunun vergisini alıyor. ben o ürünü %1 kârla bile satsam devletin hesapladığı kâra göre vergisini ödüyorum. şimdi eczacılar salak mı ? hepimiz bir işletme işletiyoruz; onun gider kalemlerini ve vergisini ödüyoruz. kimse kimseye geliş fiyatına ürün satmak zorunda değil.

    gelelim eczane eczane değişen fiyat farkının sebebine. bir ürünü yüksek sayıda almakla düşük sayıda almanın maliyet fiyatına etkisi bellidir. ucuza veren eczane yüksek sayıda aldığından ona göre kâr miktarını ekleyerek ucuza veriyor. diğer eczanenin suçu var mı ? yok. kimse kimseye zararına ürün satmak zorunda değil.

    serbest fiyatlı ürün olarak geçen bu ürünleri geniş çaplı sormanız daha mantıklı olucaktır. bu yanlış bir durum ancak ürünlere parekende satış fiyatı eklenmesi bu yanlışı bir nebze çözecektir. firmalar ayıptır ya şunlara bi adam akıllı psf çakın.

    özet: süper cihaz ama pahalı. gülü seven dikenine katlanır
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap