8 entry daha
  • o kadar reklam dondu hadi bir indirip bakayim belki kelepir antika gramafon falan bulurum vesaire diye indirdigim ve saniyesinde pisman oldugum uygulama. . allah benim belami versin ya.

    ya simdi bir kac kategoride degerlendirmek istedim letgo'daki insanlari;

    - magaza sahipleri
    - kullanilmis kozmetik satanlar (ki beni can evimden vurmustur)
    - kina, nisan vb avam abiyeliklerini satanlar
    - "bakayim harbiden her copun bir alicisi var mi"cilar
    - deneme amacli gordugu ilk nesneyi koymus olanlar
    - eski, yuzune bakilmaz durumda olan bebek malzemeleri(oyuncaklar, perti cikmis kiyafetler, patikler vs)
    - kesinlikle calismayan ya da muhakkak bir arizasi olan elektronik esyalar (printer, lcd ekran ya da tuplu tvler vb)
    - kirilmis telefonlar ( :( )
    - milattan onceye ait telefonlar
    - deep web misali kimyasal urun, goktasi vesaire satmaya calisan delusional kardeslerimiz.
    - kendi yaptigi islemeleri, kanaviceleri koymus ev hanimi ablamiz

    ve bilimum kesinlikle satilmayacak çer çop.

    ilk izlenim olarak gercekten buyuksehir belediye coplugunun katalog sayfasında dolaniyormus hissi verdi bana. bir de fiyatlar falan da cok cilgin ha. adam hamur acma tahtasi satiyor 70 liraya.

    simdi oncelikle magaza sahiplerimiz var, bu firsati acik gozlu halkimizin ve esnafimizin kacirmayacagini zaten biliyorduk. magazasindaki her seyi koymuslar dogal olarak, sahtelikten olen canta, saat, taki toka...

    - kullanilmis kozmetik! bu urunleri satanlari bulup hepsinin agzina islak odunla vurmak istiyorum mesela. olum kullanilmis ruj satiyosun, sattigin ruj max factor, onu da magaza fiyatina satiyosun. siz kolonya mi iciyosunuz annemler? siz ne iciyonuz? benzin mi? ne? efenim bos parfum siseleri mi dersiniz, yariya kadar kullanilmis parfumler mi, kirik alliklar mi... hani adi sani duyulmus bir seyler olsa eyw. o da degil.

    - kina, nisan vb bilimum abiye ve avam elbise, ayakkabi ise en trajik olan. adeta "bakiniz, umutlarimi satiyorum" diye haykiriyor hepsi.

    - cocugunun kusmuklu dandik onlukleri, parcasi kayip oyuncaklarini satmaya calisan psikozlu analar

    - kirik telefonlar. ilanlarin %47.3'ü ekrani patlamis telefonlardan olusuyor. insanlarin bu optimizmi nerden geliyo cozemedim ben.

    - turk halkinin vazgecilmezi, 3310'lar, kapakli kamerasiz telefonlar, uzerine iphone yazilmis tuslu falan sahtenin dibitelefonlar falan. antika mi saniyolar acaba uc sene once kullandigi telefonlari?

    velhasil gercekten beni korkutmus uygulamadir. uc vakte kadar bobregini satisa cikaranlar, kullanilmis dildo, vibrator ve bilimum sex toy'u satisa cikaranlar(zaten yoksa), latex fentezi kiyafeti satanlar, olgun cift ilanlari, okey'e dorduncu ilanlari vesaire de cikmaya baslar. bence yol yakinken ciddiye alinmamasi gereken bir uygulama. elbet icinde ciddiye alinacak urunler de vardir ama mk o kadar cok cer cop var ki bulmak imkansiz, bakarken bile kendimi kirlenmis hissettim.
2671 entry daha
hesabın var mı? giriş yap