5 entry daha
  • bu soruyu soran bazı çocuklar daha bamya kadar boyları varken, nasıl dünyaya geldiğini açıklayacak olan kelimelerin anlamını bilmeden küfür olarak kullanmaya başlıyorlar. çok iyi hatırlarım olayı da, yaşım kaçtı acaba... 5. sınıftaydım sanırım. samet diye bir arkadaşım var sokaktan, top oynuyoruz. bu habire mnakoyim diyor. ulan ben de bilmiyorum ki, mnakoyim ne demek, ben de demeye başladım. o sıralarda bir ablam gelip bana kızdı. ben de garipsedim, niye böyle oldu ki ? o söylediğini bir daha söyleme dedi. "ne demek ki ?" demiştim, söyleyememişti. ben de söylemedim. ama nafile tabi, zaman geçtikten sonra anlamını bildiğim halde dilimi pelenk olmuştu. neyse konudan saptım.

    ayrıca zamanında ortaokuldayken televizyonda bir dizide böyle bir muhabbet olmuştu. çoçuklar duymasında havuç babasına soruyordu bunu. bense artık konudan haberdar durumda ve arkaşlarımdan aldığım zorno cd'leriyle de olayı pekiştirmiş durumdaydım. hatta çok iyi hatırlarım, ilk zorno cd'mi 4. kattan aşağıya bana fırlatan bir arkadaşım sayesinde almıştım. neyse efendim dizide haluk şimdi o işi oğluna nasıl anlatacak diyorum kendi kendime. ulan nasıl olacak diyorum, babamı getiriyorum aklıma, olacak iş değil. böyle merakla bekliyorum. adam başladı anlatmaya :
    biz annenle birbirimizi çok sevdik. işte evlendik ilk önce ablan sonra sen falan ıvır zıvır.
    heh dedim. şimdik oldu.

    başlıktaki işi yapmak çocuğun küçük yaşta psikolojisini bozmaktır. nihayetinde bunu yapacak biri olacağını sanmıyorum ama... bırakın çocuklar, büyükler öpüştüğünde çocukları oluyor zannetsinler, böylesi daha masum.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap