• isem yayıncılık eğitim videolarında türkçe dersi vermektedir.

    ramazan yetgin'den sonra kendisini izlemeye başladığım için, ramazan hocanın öğretim mevzusuna ne kadar hakim, sınava yönelik anlatımda ne kadar usta olduğunu ve ayrıca nezaketini tekrar gördüm.

    aker kartal'ın hal, tavır ve hareketleri ramazan hoca'ya göre çok yapmacık. özellikle bir mottosu beni çok irite ediyor. ''allah zengin koca versin.''
    bu düpedüz kadını aşağılamaya yönelik bir söylem. bu adamdan ders alıp kendi ayaklarını üzerinde durmak, maddi özgürlüğünü kazanmak ve güçlenmek için önündeki sınavı geçmeye çalışan bir kadın için dahi tek iyi dileği onun zengin bir koca bulması gerektiği. bu kadar düşüncesizce ve kadını aşağılamaya yönelik bir cümleyi sık sık tekrarlayıp espri malzemesi yapması bence hiç hoş değil. zaten çokça erkek egemen bir üslup kullanıyor. kadınlar üzerinden anlamsız espriler yapmaya çalışıyor.

    ders anlatışından bahsetmek gerekirse, bu konuda pekte başarılı olduğu söylenemez. evet türkçe dil bilgisine dair öğrenilmiş bir şeyler var ama bunu öğrenciye aktarışı hiç başarılı değil. bir kere derse hazırlıksız çıkıyor. yani video derslerinde hazırlıksız. ne elinin altında bir örnek var, ne de anlatırken takip edeceği bir ilerleyiş çizelgesi. aklına ne gelirse onu anlatmaya çalışıyor. örnek vermek için sınıftakilerin ismini sorup saçma sapan cümleler kuruyor. yazısı zaten çok kötü. bir de üzerine yazarken hata yapınca iyice kafa karıştırıyor. yine kendisini ramazan hocayla kıyaslayacağım fakat tarih derslerini izledikten sonra bu hocanın 1 saatine tahammül etmek gerçekten zor. ramazan hoca tahtayı çok amaçlı kullanarak, tahtayı bölümlere ayırarak notlar alırken, aker kartal 2 cümle yazıp siliyor. zaten anlattığına dair bir şeyi öğrenciler not alsın diye tahtaya da yazmıyor. sadece örnekleri yazıyor. ramazan hoca'nın derslerini not alarak izledikten sonra elinizde kapsamlı bir tarih defteri oluşuyor. bu notlar tekrar amaçlı çalışmaya çok müsait. fakat aker kartal'ın dersinden sonra bölük pörçük anlatılmış türkçe notları sonradan çalışmak için hiçbir işe yaramaz.

    bu yazdıklarım kesinlikle darılması gereken şeyler değil. henüz 26 yaşında çok genç bir öğretmen adayı. ama çokça ben olmuşum tavırları içerisinde. yılların verdiği tecrübe ile kendini geliştireceği muhakkak. tabi bunun için öncelikle öğrencilerine saygılı olmayı öğrenmeli, kadınlara saygılı olmayı bilmeli, ben olmuşum egosunu bırakmalı, yazısını düzeltmeli, ders anlatmayı öğrenmek için yetgin isimlerin tavsiyelerine uymalı ve gerekiyorsa taklit etmeli.
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap