2 entry daha
  • mert aydın'ın çok güzel bir yazıyla uğurladığı spor adamı.**

    daha 2 yıl önce 2.lig'de oynuyorlardı. birkaç saat sonra avrupa şampiyonu olmak için sahaya çıkacaklardı. heyecanları yüzlerinden belli oluyordu. hem zaten koca kafa'nın onlara gerekli enerjiyi sağlayacak konuşmayı yapacağından hepsi emindi.
    koca kafa, lobiye indiğinde takımın santrforu garry birtles'ı gördü. "avrupa şampiyon kulüpler kupası finaline çıkacağız ve sen traş olmamışsın" diye çıkıştı. "odana geri dön ve traş ol". koca kafa bir şeyi söyledi mi gerçekten söylemiştir. kaytarma sözkonusu bile olamaz. garry birtles da öyle yaptı ve odasına çıktı.
    o gece nottingham forest, bu yüzden şampiyon kulüpler kupası finalinin başlamasına 45 dakika kala münih olimpiyat stadı'na gelebildi. onlar koca kafa'dan son taktikleri alırken rakip malmö'lüler, stadın çimlerine alışıyorlardı.
    koca kafa'nın red bull kıvamındaki sözleriyle maça çıkan nottingham forest, 45.dakikada britanya'nın ilk 1 milyon pound'luk adamı trevor francis'in golüyle kupaya uzandı. tarih 31 mayıs 1979'du. 1 yıl sonra bu kez madrid'de hamburg'u yenerek kupayı kazandılar.
    koca kafa yani brian clough, nottingham forest gibi mütevazi bir kulübü 2 kez avrupa şampiyonu yaptı. derby ve forest ile birer ingiltere ligi şampiyonluğu kazandı. 4 kez lig kupası'na uzandı. ve koca kafa, 2 gün önce 69 yaşında mide kanserinden yaşamını yitirdi. hem de en parlak günlerinde bile başına getirilmediği ingiltere milli takımı'nın bir isveçli tarafından yönetildiğini bilerek.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap