• ağdacıların uydurması olan "jilet kılları çoğaltır" olayının tamamen uydurma olduğunu idrak ettiğimiz son yıllarda, çoğu kadının lazer epilasyondan sonra en çok tercih ettiği yöntemdir.

    bunun için kadınlara özel tıraş köpükleri ve kadınlara özel tıraş bıçakları her geçen gün daha da seçenekli hale gelmekte.

    açıkçası erkek olmamaktan kelli midir nedir (genetik yatkınlık), gerçekten başlarda çokça zorlanılabilir, tıraş bıçağını tutmak ve cilde doğru şekilde temas ettirmek baya bir el alışkanlığı gerektiriyor, ama aşılmayacak şeyler değil.

    yalnız burada dikkat edilmesi gereken çok önemli birkaç husus var, ben ettim siz etmeyin;

    1- kuru bacağa tıraş bıçağı kullanmayın, ilk başta "aaa ne güzel ölü deriyi falan da temizledi" diye düşünebilirsiniz ama tıraş ettiğiniz sadece kıllarınız ve ölü deriniz değil! bunu tıraş işleminden 1 saat sonra falan gayet iyi anlıyorsunuz! tamamen tahriş olmuş ve cayır cayır yanan bir çift bacaklar birkaç gün geçirmek zorunda kalabilirsiniz. mutlaka kaygan bir yüzey elde edin, bunu en yokluktayken bile sabunla mutlaka sağlayın.

    2- önce kılların çıkış yönüne doğru, daha sonra da tersten alım yaparsanız iyi bir sinek kaydı tıraşı elde etmiş olursunuz.

    3- ilk başlarda kıllar uzama evresinde, çılgınlar gibi kaşındıracaktır, bunu en aza indirmek için ciltteki ölü deriyi temizleyin ve bacaklarınızı iyice nemlendirin, yine de ilk başlarda çok feci kaşınacaksınız kaçarı yok!

    4- millete kulak asmayın, kıllarınız çoğalmayacak ve tıraş sonrası mükemmel pürüssüzlüğü yakalayacaksınız.

    5- bu yöntemin en iyi tarafı, bacaklarınızda batık varsa, bir süre sonra bunlar sıfırlanacak.

    6- kişisel tavsiyelerimden biri, 2-3 kere tıraş ve ara sıra ağda metodunu kullanmanız.

    (bkz: haydi hayırlı tıraşlar)

    edit; jilet kullanımının kılları çoğaltacağı hurafesine karşı sonsuz inanç duyan arkadaşları aydınlatabilmek adına, bir umutla paylaşma gereği duydum; yardımcı olan yazar arkadaşa teşekkür ederim;

    http://www.evrimagaci.org/fotograf/56/1256
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap